Το πρόγραμμα υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Euronet 50/50max στο οποίο συμμετέχουν σχολεία της Κρήτης και της Κύπρου βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης. Στην συνάντηση-σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Χωροταξίας-Περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής και εκπρόσωποι του Ενεργειακού Γραφείου Κυπρίων Πολιτών, αρμόδιοι για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Euronet 50/50max – «ξεκλειδώνουμε» τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας σε σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια».

Για την υλοποίηση του προγράμματος αναπτύσσεται ένα δίκτυο συνολικά 500 σχολείων και 48 ακόμη άλλων δημόσιων κτιρίων σε 13 Ευρωπαϊκές χώρες. Στο πρόγραμμα από την Κρήτη έχουν ενταχθεί 100 και πλέον σχολεία και 6 άλλα δημόσια κτίρια. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής καλωσορίζοντας την Κυπριακή αντιπροσωπεία, επιβράβευσε την προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών για την προσπάθεια που καταβάλλουν για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η Περιφέρεια Κρήτης συντονίζει την εφαρμογή της μεθοδολογίας του προγράμματος στο δίκτυο των 500 σχολείων της Ευρώπης, ενώ αποτελεί σύμβουλο-εταίρο για το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών για την υλοποίηση του Προγράμματος στην Κύπρο.

Τα στελέχη του Ενεργειακού Γραφείου Κυπρίων Πολιτών κατά την παραμονή τους στο νησί μας, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο 3ο γυμνάσιο Ηρακλείου που συμμετείχε και στο προηγούμενο Πρόγραμμα Euronet 50/50 (2009-2012), με σκοπό την μεταφορά της θετικής εμπειρίας των
εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί, τα μέλη της Ομάδας Εργασίας, η Συντονίστρια του Προγράμματος Δρ. Ελένη Χατζηγιάννη, καθώς και τα εμπλεκόμενα με το πρόγραμμα στελέχη υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook