Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ βρίσκονται 300 αιρετοί σε όλη την Ελλάδα., μεταξύ αυτών και πρόσωπα της αυτοδιοίκησης στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr από το κόσκινο του ΣΔΟΕ παιρνούν περιπτώσεις αιρετών από όλη την Κρήτη ακόμα και πρώην δημάρχων και αυτοδιοικητικών.

Ωστόσο το τοπίο των ονομάτων σε επίπεδο Κρήτης δεν έχει ξεκαθαρίσει καθώς το ΣΔΟΕ Κρήτης περιμένει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όλων των προσώπων που ελέγχονται.

Σύμφωνα με την iefimerida.gr, «βαρύς» χαρακτηρίζεται και ο φάκελος των ερευνών επί επενδυτικών προγραμμάτων, που συγχρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους. Οι έλεγχοι ξεκίνησαν εδώ και μήνες σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομάδα Αντιμετώπισης της Απάτης (OLAF), με αφορμή το γνωστό σκάνδαλο στη Γ.Γ. Επενδύσεων, αλλά όσο προχωρούσαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, ο κύκλος των ερευνών άρχισε να διευρύνεται.

Τις τελευταίες εβδομάδες γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις στο ΣΔΟΕ, παρουσία στελεχών της OLAF αλλά και του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ με βάση οδηγία που έχει δώσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αλλά και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, υπολογίζεται ότι θα διενεργηθούν τουλάχιστον 2.000 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα. Το βασικό κριτήριο θα είναι το μέγεθος της επένδυσης, ενώ το ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα του ΚΕΠΥΟ που \”χτυπάει\” όποτε ελέγχεται τιμολόγιο επιχείρησης που βρίσκεται στη \”μαύρη\” λίστα εικονικών τιμολογίων, έχει ήδη επιστρατευτεί προκειμένου να εντοπιστούν οι περιπτώσεις υπερτιμολόγησης δαπανών, οι οποίες με τη σειρά τους οδηγούν σε παράνομες επιδοτήσεις.

Συνεχίζονται, παράλληλα, οι δύσκολες έρευνες για τα εξοπλιστικά αλλά και τα πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται από τις αρχές του 2012 για προσαύξηση της περιουσίας, ενώ άκρως ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία από τους εξονυχιστικούς ελέγχους που γίνονται εδώ και μήνες σε δύο ιδιαίτερες κατηγορίες επαγγελματιών: τους γιατρούς και τους καλλιτέχνες.

Όπως υποστηρίζουν στελέχη του ΣΔΟΕ, είναι θέμα ημερών οι ανακοινώσεις για μεγάλο αριθμό γυναικολόγων στους λογαριασμούς των οποίων βρέθηκαν ποσά σε πλήρη αναντιστοιχία με τα εισοδήματα που δήλωναν, ενώ τα ίδια στελέχη \”υπόσχονται\” αποκαλύψεις και όσον αφορά στις έρευνες σε πολύ γνωστούς τραγουδιστές και τραγουδίστριες, των οποίων έχουν ανοίξει οι τραπεζικοί λογαριασμοί και γίνονται διασταυρώσεις με τα στοιχεία (συμβόλαια) που έδιναν οι επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζονταν

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook