Ο Osama Bin Laden πέθανε και τώρα μία μία έρχονται στο φως λεπτομέρειες από την προσωπική του ζωή που ήταν άγνωστες για ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα με δηλώσεις ενός αρχηγού της Al Queda, o Bin Laden τον είχε διατάξει να του βρει μια «ευσεβή, υπάκουη και υπομονετική σύζυγο».
Σε τηλεφώνημα που του είχε κάνει τον Σεπτέμβριο του 1999, ο Rashad Mohammed Saeed Ismael ισχυρίζεται πως ο αρχηγός της μεγαλύτερης τρομοκρατικής οργάνωσης σε ολόκληρο τον κόσμο, του έθετε ένα προς ένα όλα τα προτερήματα που θα έπρεπε να έχει η πέπτη του κατά σειρά σύζυγος.
Σύμφωνα πάντα με τον Rashad, η τυχερή ήταν μια κοπέλα από την Υεμένη, η 17χρονη τότε Amal Ahmed al-Sadah. Για τα περασμένα 11 περίπου χρόνια, η κοπέλα που ως έφηβη ακόμα παντρεύτηκε τον περιβόητο τρομοκράτη, ήταν αναγκασμένη να κρύβεται μαζί με τον σύζυγό της, ενώ μάλιστα τραυματίστηκε στο πόδι κατά τη διάρκεια της αμερικανικής επιχείρησης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Laden.
Όπως αποκάλυψε στη βρετανική εφημερίδα Guardian ο Rashad, ύστερα από το τηλεφώνημα, πλησίασε την οικογένεια της Amal και μόλις εκείνη δέχτηκε να παντρευτεί, ο Laden τους έστειλε ως δώρο 5.000 δολάρια. Λίγες μέρες αργότερα, η Amal συνοδεία του αδερφού της ταξίδεψε μέχρι το Πακιστάν και μετά στο Αφγανιστάν, όπου γνώρισε τελικά τον μέλλοντα σύζυγός της.
Οι δυο τους παντρεύτηκαν στην Κανταχάρ, τηρώντας όλες τις παραδόσεις της Υεμένης, οι οποίες θέλουν τους καλεσμένους να είναι αποκλειστικά άνδρες, και να σφάζεται ένα αρνί στα πόδια του γαμπρού, ο οποίος τότε ήταν ήδη 44 ετών. Στην αρχή η Amal έμενε στο κρυσφήγετο του Laden μαζί με τις άλλες συζύγους του και τα παιδιά του. Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα όμως της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, επέστρεψε στην πατρίδα της την Υεμένη, μαζί με το παιδί που είχε αποκτήσει, την μικρή Safiyah.
Αρκετό καιρό αργότερα, κατάφερε να ενωθεί και πάλι με τον σύζυγό της και όπως είπε στους άνδρες των πακιστανικών αρχών που την ανέκριναν, πέρασε τα τελευταία πέντε χρόνια μέσα στο ίδιο δωμάτιο, όπου πριν λίγες μέρες σκοτώθηκε ο άνδρας της. Αυτή τη στιγμή, η Amal βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιους ενδιαφέροντος, με όλες τις πλευρές να προσπαθούν να έρθουν σε επαφή μαζί της, και κυρίως τους αμερικανούς, αν και οι πακιστανικές αρχές αρνούνται έκδοσή της στις ΗΠΑ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook