Σήμερα ή αύριο το αργότερο καταφτάνουν για να πιάσουν πάλι δουλειά στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των ελεγκτών της Τρόικα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στο υπουργείο Οικονομικών αναμένουν από σήμερα τους «προπομπούς» της ομάδας Τόμσεν και εκτιμούν ότι, παρόλο που δεν έχει καθοριστεί ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής τους, οι επικεφαλής της Τρόικα μπορεί, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ενδεχομένως κιόλας, να βρίσκονται ξανά στη χώρα μας, ως είθισται να συμβαίνει όταν έλθουν τα τεχνικά κλιμάκια.

Μια τέτοια εξέλιξη θα έρχεται να προστεθεί στις «καλές ειδήσεις» του Γιάννη Στουρνάρα, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι «γεφυρώνεται το χάσμα» ανάμεσα σε Αθήνα και Τρόικα για το δημοσιονομικό κενό και τα μέτρα κάλυψής του. Ήδη πληροφορίες από το εξωτερικό αναφέρουν πως η Τρόικα συμφώνησε στα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, παρά τις σθεναρές αντιρρήσεις που είχε επί του θέματος εδώ και τρεις μήνες.

Ωστόσο ο δρόμος για να «κλείσει» το δημοσιονομικό κενό αναμένεται μακρύς, μετά και την απόφαση του ΣτΕ που ανατέπει μέτρα του Μνημονίου όπως οι μειώσεις μισθών για τους ένστολους.

Τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα όμως θα προετοιμάσουν το έδαφος και για το νέο γύρο συζητήσεων που αναμένεται να ξεκινήσει μόλις επιστρέψει η «τριανδρία» Τόμσεν-Μαζούχ-Μορς και για όλα τα υπόλοιπα μέτωπα που παραμένον ανοικτά, όπως:

– Τις διαρθρωτικές αλλαγές που προτείνει ο ΟΟΣΑ
– Την ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς.
– Τους όρους για τα τεστ αντοχής των τραπεζών

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook