Υιοθετημένος από τον Γούντι Άλεν και τη Μία Φάρου, ο Μόζες κατηγορεί τη μητέρα του για πλύση εγκεφάλου και εμφύτευση λανθασμένων μνημών στο μυαλό της αδερφής του. Την κατηγορεί επίσης ξεσπάσματα θυμού και νευρικό κλονισμό.

Εικοσιένα χρόνια μετά τη δικαστική διαμάχη μεταξύ των πρώην συζύγων, τα μέλη της οικογένειας διχάζονται και πάλι μεταξύ του ενός και της άλλης. Η θετή κόρη του Γούντι Άλεν και της Μία Φάροου Ντίλαν, κατηγόρησε εκ νέου δημόσια τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη και σεναριογράφο μέσω επιστολής της στους New York Times, για σεξουαλική κακοποίηση στην παιδική της ηλικία.

Σήμερα, ο 36χρονος πλέον Μόζες Φάροου παραχώρησε μία μακροσκελή συνέντευξη στο αμερικανικό People στην οποία παίρνει ανοικτά θέση υπέρ του Άλεν, τονίζοντας ότι η ηθοποιός από τότε που ο Άλεν την άφησε και προχώρησε σε σχέση με την κόρη που είχε εκείνη υιοθετήσει με τον Άλεξ Πρέβιν, Σουν-Γι, έκανε τα πάντα για να εμφυτεύσει ψευδείς αναμνήσεις στο μυαλό της Ντίλαν.

«Η μητέρα μου ασταμάτητα μου υπενθύμιζε ότι έπρεπε να μισώ τον πατέρα μου για το γεγονός ότι είχε διασπάσει την οικογένεια και ότι είχε κακοποιήσει την αδερφή μου. Τον μισούσα για πολλά χρόνια εξαιτίας της μητέρας μου. Εκ των υστέρων, όμως, συνειδητοποίησα ότι επρόκειτο για την εκδίκησή της για το γεγονός ότι εκείνος ερωτεύτηκε με τη Σουν-Γι» λέει ο Μόζες ο οποίος έχει ακολουθήσει καριέρα ψυχοθεραπευτή.

\"\"

«Είναι προφανές ότι ο Γούντι Άλεν δεν επιτέθηκε στην αδελφή μου Ντίλαν. Τον λάτρευε και περίμενε με ανυπομονησία τις επισκέψεις του, μέχρι τη στιγμή που η μητέρα μου δημιούργησε αυτή την ατμόσφαιρα του φόβου. Τη θυμάμαι αυτή τη στιγμή: Ήμασταν έξι (άτομα) στο σπίτι. Κανένας από εμάς δεν ήταν μόνος σε κάποιο δωμάτιο» διαβεβαιώνει ο 36χρονος Μόζες, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς πως ο Άλεν είχε βρεθεί μόνος με την επτάχρονη τότε Ντίλαν στη σοφίτα. Μάλιστα, προσθέτει: «Συμπτωματικά, η μητέρα μου ήταν έξω για ψώνια. Αγνοώ αν η Ντίλαν πιστεύει πραγματικά ότι έχει κακοποιηθεί ή προσπαθεί να ευχαριστήσει τη μητέρα της. Αυτό είναι από μόνο του ένα ισχυρό κίνητρο, γιατί όταν την δυσαρεστούν γίνεται φρικτή».

Εξάλλου, ο Μόζες υποστηρίζει ότι Μία Φάροου τους κακομεταχειριζόταν. «Έχει εξαπατήσει τον κόσμο κάνοντάς τον να πιστέψει ότι έφερε στο σπίτι μας την ευημερία. Από πολύ νεαρή ηλικία απαιτούσε από εμάς τυφλή υπακοή. Με χτυπούσε. Αν διαφωνούσα μαζί της, γινόταν έξαλλη και μας φόβιζε και μας τρομοκρατούσε διότι δεν ξέραμε για το τι ήταν ικανή (να μας κάνει)». Για τους παραπάνω λόγους ο Μόζες εκτιμά ότι η αδελφή του Ντίλαν θα πρέπει να απελευθερωθεί από την επιρροή της Μία Φάροου και να προσπαθήσει να επανακτήσει την επαφή της με τον Γούντι Άλεν.

Η απάντηση της Ντίλαν

Από την πλευρά της, η Ντίλαν Φάροου ανταπαντά λέγοντας ότι «αυτό (σ.σ. η συνέντευξη) είναι μεγάλη προδοσία προς εμένα και όλη μου την οικογένεια. Οι μνήμες μου είναι αληθινές και είναι δικές μου και θα ζω με αυτές για όλη την υπόλοιπη ζωή μου. Η μητέρα μου ποτέ δεν με καθοδήγησε. Ποτέ δεν μου “φύτεψε” ψεύτικες αναμνήσεις στον εγκέφαλό μου. Οι μνήμες είναι δικές μου. Το θυμάμαι. Τρελάθηκε όταν της το είπα. Όταν προχωρούσα την ιστορία μου, ήλπιζε να το έχω βγάλει από το μυαλό μου. Μία από τις πιο σπαρακτικές συζητήσεις που έκανα ποτέ, ήταν όταν με κάθισε κάτω και με ρώτησε αν έλεγα την αλήθεια. Μου είπε τότε ότι ο μπαμπάς έλεγε ότι δεν είχε κάνει τίποτε. Και τότε είχα απαντήσει: “Ψεύδεται”».

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook