«Κανένας αγώνας δεν πάει τζάμπα» ανέφερε στην Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «ακούει» τα αιτήματά τους και ικανοποιεί αρκετά από αυτά.
Πρέπει άλλωστε να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση προχώρησε εχθές σε νέες βελτιωτικές αλλαγές αναφορικά με τα εισοδηματικά όρια βάσει των οποίων οι αγρότες θα τηρούν βιβλία εσόδων – εξόδων (15.000 ευρώ και άνω) κ.α.
Από την πλευρά της η κυρία Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι «αιτήματα επιβίωσης και όχι βελτίωσης του εισοδήματος». Σημείωσε ότι το όριο των μικτών αποδοχών ύψους 15 χιλ ευρώ για την τήρηση των βιβλίων αντιστοιχεί σε πραγματικό εισόδημα της τάξης των 4-5 χιλ ευρώ και πρόσθεσε «η αγροτιά αντιμετωπίζει τα χαράτσια, τα προβλήματα στους τομείς Υγείας και Παιδεάς και τους βάζετε νέους φόρους την ώρα που το πρόβλημα επιβίωσης παραμένει». Τέλος, η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ κατήγγειλε «εκβιασμούς» προς αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα.
Απαντώντας ο κ .Τσαυτάρης ισχυρίστηκε ότι τα αιτήματα των αγροτών έχουν περιοριστεί σε σχέση με το παρελθόν και αυτό γιατι τα περισσότερα τα έχει ικανοποιήσει η κυβέρνηση. Αναφέρθηκε στο ζήτημα των κόκκινων δανείων που είχαν μείνει στην παλιά ΑτΕ και την ρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση ενώ υποστήριξε ότι η τήρηση βιβλίων εσόδων εξόδων ήταν πάγιο αίτημα των αγροτών. 
Συγκεκριμένα είπε «τίποτα από αυτά που έχουμε θεσπίσει δεν είναι εκτός αιτημάτων. Το ζητούσαν οι αγρότρες. Το μοντέλο για την τήρηση των βιβλίων του ΥΠΟΙΚ μεταφέρεται και στο παραγωγικό πεδίο. Όμως έχει ιδιαιτερότητες η αγροτική παραγωγή καθώς δεν υπάρχει κάθε μέρα εισόδημα. Ενας αγρότης μπορεί για 10 μήνες να έχει έξοδα και μόνο ένα μήνα να έχει έσοδα αρά δεν μπορεί να καταθέτει στοιχεία κάθε μήνα και αυτό το ρυθμίσαμε. Στο τέλος του έτους θα πηγαίνει ο αγρότης και θα λέει αυτά τα έσοδα και αυτά τα έξοδα».
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook