Σηκώνουν το βάρος όλης της εμφάνισης. Ειδικά το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους, απελευθερώνονται από κάλτσες, μπότες και βαριά παπούτσια και γίνονται «αντικείμενα» παρατήρησης – με την κατάλληλη περιποίηση μπορούν να γίνουν και θαυμασμού.

Πώς
Κάνετε απολέπιση σε όλη την επιφάνεια των ποδιών, από τα πέλματα ως και τα γόνατα, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Θα αποβάλετε τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σας και θα προετοιμάσετε τα πόδια σας να δεχθούν καλύτερα την όποια περιποίηση.

Ενυδατώνετε τακτικά τα πέλματά σας. Είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίζετε σύνθετο πρόβλημα: εφίδρωσης σε ορισμένα σημεία και ξηρότητας-αφυδάτωσης σε άλλα. Τα κατάλληλα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, θα σας βοηθήσουν να το καταπολεμήσετε. Τα συστατικά που αντιμετωπίζουν την εφίδρωση και εξουδετερώνουν τις δυσάρεστες οσμές είναι ο άρκευθος, η μέντα, η λεβάντα και το λευκό τσάι. Οι μαλακτικές κρέμες περιέχουν συνήθως λεμόνι, χαμομήλι, αλόη βέρα και έλαια. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη Ε ή μάσκα παραφίνης (παράλληλα επουλώνει αμυχές, μικροτραύματα).

Ξεκουράστε τα με μπάνιο σε χλιαρό νερό. Τα πόδια πρήζονται συχνά από την κατακράτηση υγρών, ενώ στο εμπόριο υπάρχουν ειδικά προϊόντα χαλάρωσης, μεταξύ άλλων άλατα – αν έχετε και την πολυτέλεια ενός μασάζ βασισμένου στη ρεφλεξολογία, θα νιώσετε πολύ τυχεροί. Τόσο στην πατούσα όσο και στα δάκτυλα, υπάρχουν σημεία που «αντιστοιχούν» στα όργανα του σώματος και στις λειτουργίες τους. Ειδικά τους μήνες του καλοκαιριού, πολύ εντυπωσιακό είναι το αποτέλεσμα της ενυδάτωσης με baby oil. Δίνει λάμψη στο δέρμα, και μάλιστα όταν απλώνεται σε νωπή επιδερμίδα.

Νύχια
Καλό θα ήταν να μην τα αφήνετε να μεγαλώνουν περισσότερο από 3-4 χιλιοστά, ενώ φροντίστε να είναι τετράγωνο το σχήμα τους, ώστε να μην τραυματίζεται το δέρμα σας.

Στην περίπτωση που τα νύχια σας έχουν γίνει εύθραυστα, χρησιμοποιήστε ειδικό βερνίκι με ασβέστιο.

Θεραπεύστε τυχόν μυκητίαση, διότι μπορεί να προκαλέσει σημαντικές αλλοιώσεις στα νύχια, όπως πάχυνση της πλάκας, αλλαγή του χρώματος ή αλλαγή του σχήματος. Οι μύκητες συνιστούν γενικότερη «απειλή» για τα πόδια, εκεί άλλωστε οφείλεται πολλές φορές η δυσοσμία.

Για να την εξουδετερώσετε, εκτός από τη χρήση αντιιδρωτικών σπρέι, μπορείτε να ακολουθήσετε και μία χρήσιμη συμβουλή: σκουπίζετε καλά τα πόδια σας μετά το ντους ή το ποδόλουτρο και μην φοράτε παπούτσια ενόσω είναι ακόμη νωπά.

Η φροντίδα της αισθητικού
Η περιποίηση των ποδιών χρειάζεται γνώση και προσοχή, διότι πολλές φορές τα κάτω άκρα κρύβουν σοβαρά προβλήματα που ξεγελούν. Αποταθείτε σε ειδικούς, καθώς οι υπόλοιποι δεν μπορούν να τα αναγνωρίσουν εύκολα. Για παράδειγμα, σκληρά ογκίδια που φαινομενικά παραπέμπουν σε κάλους, ενδέχεται να είναι μυρμηγκιά που θα σας ταλαιπωρήσει και γι\’ αυτό θέλει ειδική φροντίδα.


tovima

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook