Τελευταία ενημέρωση: 20:24

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το απόγευμα στα Χανιά, για τον Πάνο, τον άστεγο που σήμερα το πρωί αστυνομικοί απομάκρυναν από κτίριο στην οδό Μελιδονίου, στο οποίο είχε βρει καταφύγιο (δείτε εδώ).

Πάνω από 100 άτομα, μέλη φοιτητικών συλλόγων , συλλογικοτήτων και απλοί πολίτες, εξέφρασαν την αντίθεσή τους για την επιχείρηση απομάκρυνσης του αστέγου  από το κτίριο που είχε δωριστεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης, από την Ελένη Φρατζεσκάκη, το 1993 και δεν χρησιμοποιείται προς το παρόν.

Η πορεία ξεκίνησε από το κέντρο της πόλης και κατευθύνθηκε προς την οδό που βρίσκεται το κτίριο, έξω από το οποίο οι συγκεντρωμένοι στάθηκαν και φώναξαν συνθήματα ενώ πριν ολοκληρωθεί, "πέρασε" από κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ο Πάνος, το όνομα του οποίου έγινε σήμερα "σύνθημα" στα χείλια των συγκεντρωμένων, ενημερώθηκε από εκπρόσωπο του Πολυτεχνείου ότι έπρεπε να εγκαταλείψει το κτήριο και να απευθυνθεί στις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου που θα του παρείχαν στέγη.

Ο ίδιος δεν το έπραξε και έτσι σήμερα, όπως δημοσίευσε νωρίτερα  το πρωί το Flashnews.gr, άνδρες της αστυνομίας πήγαν στο κτήριο και τον απομάκρυναν.

Flashnews.gr