Ομιλητής στην ημερίδα με θέμα «Νησιά-Ευρώπη-Αειφορία», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΕΕ/Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, θα είναι ο ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης. 
Την ημερίδα διοργανώνει το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου (ΔΑΦΝΗ) και στη διάρκειά της θα παρουσιαστεί το Ευρωπαϊκό Δίκτυο νησιωτικών Δήμων που δημιουργείται στο πλαίσιο του νέου καινοτόμου προγράμματος νησιωτικού ενδιαφέροντος SMILEGOV, στο οποίο και προσκαλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι Δήμοι της Κρήτης. Επίσης, θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος Horizon 2020 και των δυνατοτήτων χρηματοδότησης των ΟΤΑ για έργα ΑΠΕ και ΕΞΕ. 
Ο ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης, ως μέλος και της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πραγματοποιήσει ομιλία για τον ρόλο και τις προοπτικές της τοπικής αυτοδιοίκησης στη νέα προγραμματική περίοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Χαιρετισμό στην ημερίδα θα απευθύνουν ο πρόεδρος του ΤΕΕ/Τμήμα Αν.Κρήτης, Πέτρος Ινιωτάκης και ο πρόεδρος του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτ.Κρήτης Ιωάννης Στρογγυλός και ομιλίες θα πραγματοποιήσουν ο Διευθυντής του Ενεργειακού Γραφείου Αιγαίου Αλέξης Χατζημπίρος και ο Συντονιστής του Δικτύου ΔΑΦΝΗ Ηλίας Ευθυμιόπουλος. 

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook