Ολόκληροι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και σοβαρές ζημίες έχουν δημιουργηθεί στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο σε Αγγλία και Γαλλία, εξαιτίας των εκτεταμένων πλημμυρών που έχουν πλήξει τις χώρες.

Μάλιστα η ακτοφυλακή της πόλης Ντόρσετ στη νότια Αγγλία εξέδωσε προειδοποίηση, κάνοντας λόγο για κύματα ύψους 14 μέτρων , αλλά και για άνεμους που θα φτάσουν μέχρι και τα 150 χιλιόμετρα την ώρα.

Ορισμένες περιοχές του Σόμερσετ στη νοτιοδυτική Αγγλία είναι πλημμυρισμένες εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα και η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις επειδή δεν διέθεσε αρκετά κονδύλια για την πρόληψη των πλημμυρών.

Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την επιπλέον χρηματοδότηση για την ανοικοδόμηση των περιοχών που πλημμύρισαν.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως για την βοήθεια και την προστασία κατοίκων των πληγεισών περιοχών, έχει κληθεί ο στρατός, ο οποίος προχωράει και στην εκκένωση αρκετών περιοχών, καθώς όπως προβλέπει η Βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί για αρκετές ημέρες ακόμα.

\"\"


Ζουν με τον φόβο στη Γαλλία, μετρούν πληγές στην Ισπανία


Με το φόβο νέων πλημμυρών ζουν οι κάτοικοι τριών διαμερισμάτων στη Βρετάνη της δυτικής Γαλλίας, που πλήττονται από σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.

Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να μην πλησιάζουν τις όχθες ποταμών και χειμάρρων ή στους κυματοθραύστες στην παραλία για να θαυμάσουν την δύναμη των στοιχείων της φύσης, που μπορεί να αποβούν μοιραία.

Στη Φινιστέρ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Πρόκειται για την τρίτη φορά που πλημμυρίζουν πόλεις της περιοχής, όπως το Καμπερλέ, αυτόν τον χειμώνα.

\”Είναι τρομερό, έτσι δεν είναι; Έχουμε ξαναζήσει πλημμύρες πριν από κάποια χρόνια, αλλά αυτή τη φορά η διάρκειά τους είναι καταστροφική\”, λέει χαρακτηριστικά κάτοικος του Καμπερλέ στη Δυτική Γαλλία.

Την ίδια ώρα, στη βόρεια Ισπανία οι παράκτιες περιοχές -από τη Γαλικία, μέχρι την Αστούρια, τη χώρα των Βάσκων και τον Βισκαϊκό Κόλπο- βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής για νέο κύμα κακοκαιρίας. Οι περιοχές αυτές προσπαθούν ακόμη να συνέλθουν απ\’ τις ανεμοθύελλες και τα παλιρροϊκά κύματα των τελευταίων ημερών, που προκάλεσαν ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

\"\"

11 νεκροί και πάνω από 1200 οι τραυματίες στην Ιαπωνία


Στην Ιαπωνία, η πρωτοφανής χιονοθύελλα που έπληξε το Τόκιο, η χειρότερη εδώ και μισό αιώνα, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άνθρωποι, ενώ πάνω από 1.200 τραυματίστηκαν από πτώσεις ή σε τροχαία που αποδίδονται στην κακοκαιρία σ\’ ολόκληρη τη χώρα.

Περίπου 20.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα, πάνω από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ στο διεθνές αεροδρόμιο Ναρίτα κοντά στην πρωτεύουσα 5.000 ταξιδιώτες αποκλείστηκαν από το χιόνι.

\"\"
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook