Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που έχει ως θέμα τη ζωή του Ελευθερίου Βενιζέλου παρουσιάζεται την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, σε συνάφεια με την περιοδική έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης:

\”Η Κρήτη από τον 19ο στον 20ό αιώνα. Οικονομία και Κοινωνία\”. Πρόκειται για το βιβλίο «Όταν ήταν ευτυχισμένος» του βραβευμένου κρητικού συγγραφέα Πολυχρόνη Κουτσάκη, το οποίο βασίζεται στο βραβευμένο με το Κρατικό Βραβείο ομότιτλο θεατρικό του έργο.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης – Π. Ε. Ηρακλείου και την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη και το βιβλιοπωλείο Αναλόγιο. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Μανόλης Δρακάκης, προϊστάμενος Γενικών Αρχείων του Κράτους, η φιλόλογος Χριστίνα Αλεξάκη και ο συγγραφέας.

Ο Πολυχρόνης Κουτσάκης έχει γεννηθεί στα Χανιά και είναι επίκουρος καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Στο χώρο της λογοτεχνίας από το 1998 ως σήμερα, έχει να επιδείξει πλούσια παραγωγή με επτά μυθιστορήματα, έξι θεατρικά έργα και μια ποιητική συλλογή.

Θεατρικά του έργα έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία. Έχει, μεταξύ άλλων, τιμηθεί με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου 2007 για το έργο του Σύστημα Ρολόι και με το 2ο Βραβείο στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό συγγραφής θεατρικών έργων «Έργα για τον 21ο αιώνα» του Playwrights Theater στο Ντάλας των Ηνωμένων Πολιτειών, για το έργο Χωρίς Εσένα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook