Νέος κύκλος ερευνών, που εκτείνονται μέχρι και την Κρήτη, όπου πριν από λίγες ημέρες συνελήφθη 44χρονη η οποία είχε κατηγορηθεί για ανάπτυξη δράσης και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία (δείτε εδώ), ξεκινούν μετά την ανακάλυψη γιάφκας στην Αθήνα.

Συλλήψεις σε Αθήνα και Κρήτη

Δεν ήταν μόνο οι τέσσερις άνδρες κουρδικής καταγωγής που πιάστηκαν στην Αθήνα. Μαζί με την 44χρονη γυναίκα που συνελήφθη στην Κρήτη φαίνεται πως οι ελληνικές αρχές έβαλαν στο χέρι έναν από τους επιχειρησιακούς βραχίονες της ένοπλης οργάνωσης DHKP-C.

Το οπλοστάσιο που βρέθηκε στο διαμέρισμα – γιάφκα στην οδό Γεναδίου στου Γκύζη, όπου συνελήφθησαν οι τέσσερις άνδρες μπαίνει τώρα στο μικροσκόπιο.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής εντόπισαν αρκετά τυφέκια, υποπολυβόλα, πιστόλια, αλλά και χειροβομβίδες, όμως εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι τα εκρηκτικά και ο μεγάλος όγκος πυροκροτητών (19 συνολικά).

Όλα δείχνουν πως πρόκειται για ομάδα που ετοίμαζε χτυπήματα με εκρηκτικά και είχε μαζί της και τον προσωπικό οπλισμό της.

\"\"

Τα πρώτα στοιχεία από τα όπλα δείχνουν επίσης σύνδεση με την υπόθεση των όπλων που εντοπίστηκαν το καλοκαίρι ανοιχτά της Χίου, ενώ τα ίδια στοιχεία οδηγούν τις έρευνες στην Κρήτη , εκεί όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη η 44χρονη προχθές.

\"\"

Φαίνεται πως ο κύκλος των ερευνών μόλις άνοιξε, ωστόσο τα πρόσωπα που εμπλέκονται φαίνεται δεν είναι τυχαία.

Εκτός του ενός από τους τέσσερις που καταζητείται από την interpol η αντιτρομοκρατική γνωρίζει την ταυτότητα και των άλλων τριών, παρά τα πλαστά έγγραφα που είχαν πάνω τους.

Το ζητούμενο τώρα είναι να αναλυθούν τα στοιχεία που πιθανός οδηγούν και σε άλλες γιάφκες ή ακόμη και σε άλλες ομάδες.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook