Κινητοποίηση ενάντια στο χαράτσι όπως το χαρακτηρίζει για τον ΕΛΓΑ διοργανώνει  η Γραμματεία Χανίων της ΠΑΣΥ και καλεί όλους τους αγροτικούς συλλόγους και τους αγροτοκτηνοτρόφους του Νομού να πάρουν μέρος. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 του Μάη στις 11 το πρωί στην Αγιά, στη Δ/νση Γεωργίας και ΟΠΕΚΕΠΕ. Στην  ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΣΥ επισημαίνονται τα εξής:

\”Δίνουμε αγωνιστική απάντηση ενάντια στο χαράτσι για τον ΕΛΓΑ και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης που διαλύει τον ΕΛΓΑ, καταργεί ουσιαστικά τις αποζημιώσεις και βάζει βαθιά το χέρι της στην τσέπη των αγροτών. Παίρνουμε πρωτοβουλίες με στόχο το μάζεμα υπογραφών από αγρότες και κτηνοτρόφους, ανακοινώσεις από Αγροτικούς Συλλόγους που θα απαιτούν:

Να παγώσουν οι διαδικασίες για το χαράτσι του ΕΛΓΑ και ο εκβιασμός για  υπογραφή των απαράδεκτων δηλώσεων που ζητείται με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.

•             Να μην ισχύσει ο νόμος-έκτρωμα που χαρατσώνει τους αγρότες αποκλείοντας τους από την αποζημίωση ή δίνοντας κάποια ψίχουλα.

•             Για φέτος να ισχύσει μεταβατικό στάδιο, που το ύψος της ασφαλιστικής εισφοράς να ανέρχεται στα περσινά επίπεδα.

•             ΕΛΓΑ κρατικός φορέας, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, και να αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook