Κατάγεται από τα Λουκεράτα της Παλικής, ένα από τα χωριά που βίωσαν το μεγαλύτερο μένος του Εγκέλαδου, καθώς απέχει από το Ληξούρι πέντε χιλιόμετρα. Ο 17χρονος μαθητής της Γ\’ Λυκείου Οδυσσέας Σκουτέλης αποφάσισε να κάνει την εμπειρία του τραγούδι σε ρυθμούς ραπ.
 Οι στίχοι του οργισμένοι, όχι μόνο κατά της φύσης και των στοιχείων της που κάνουν τον άνθρωπο ανήμπορο, αλλά και κατά των αμέτρητων υποσχέσεων…. Ξεχωρίζει πάντως την παρουσία των εθελοντών που βοηθούν τους ανήμπορους χωρίς δόλο. 
Ο Οδυσσέας μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την απόφασή του να γράψει το τραγούδι, που τελειώνει με το στίχο: «Κάθε τέλος ίσον μία καινούργια αρχή». 
«Έγραψα αυτό τον στίχο στο τέλος του τραγουδιού μου, γιατί μέσα μου έχω αισιοδοξία. Το Ληξούρι θα ξαναγεννηθεί. Όπως ακούω, η πολιτεία ενδιαφέρεται, θα έρθουν χρήματα, θα ξαναχτιστεί ο τόπος μου καλύτερα». Ο Οδυσσέας έγραψε τους στίχους το βράδυ μετά τον δεύτερο σεισμό. «Πήρα έμπνευση από τα γεγονότα».
Το σπίτι του, δεν έχει προβλήματα, παρέμεινε κατοικήσιμο μετά τον σεισμό. Έτσι, είχε την ευκαιρία να μείνει στο δωμάτιό του, να σκεφτεί και να αποτυπώσει όσα βίωσε σε στίχους. Στο ρεφρέν ο Οδυσσέας έγραψε: «Πόλη σεισμών, ξεσπιτωμένων οικογενειών, κατεστραμμένων σπιτιών, ανήσυχων γονιών, συντετριμμένων ζώων, φοβισμένων παιδιών, τρομαγμένων πολιτών, πόλη βουητών».
Στον δεύτερο σεισμό ο Οδυσσέας κοιμόταν. «Μέσα στον ύπνο μου ξύπνησα, τον ένιωσα, είδα όμως ότι δεν έπεσε τίποτα και ξανακοιμήθηκα για λίγο, μισή ώρα. Μετά μάζεψα τα βασικά μου πράγματα, σημειώσεις, το laptop. Φύλαξε τα ρούχα σου, για να έχεις τα μισά! Μετά κατέβηκα στον κάτω όροφο του σπιτιού να βρω τους γονείς μου. Μόλις ξημέρωσε, κατεβήκαμε στο Ληξούρι για να δούμε τι ζημιές είχε το παγωτατζίδικο του πάτερα μου».
Ο 17χρονος μαθητής, εντυπωσιακά ήρεμος, συνεχίζει να αφηγείται τις ώρες που ακολούθησαν τον σεισμό. «Οι άνθρωποι ήταν τρομαγμένοι έξω από τα σπίτια τους. Είδαμε στέγες κατεστραμμένες, τους δρόμους με καθίζηση, το ίδιο και το λιμάνι. Τότε, άρχισα να βλέπω με άλλη ματιά την κατάσταση. Έτσι μπήκε και η ιδέα να γράψω σε στίχο ό,τι είδα. Ό,τι δεν είχε πέσει με τον πρώτο σεισμό, κατέρρευσε με τον δεύτερο».
«Το τραγούδι μου είναι ένα ρεπορτάζ για ό,τι έχει συμβεί τις τελευταίες 15 μέρες στο Ληξούρι. Είναι ένα κομμάτι χιπ χοπ, δεν είναι χορευτικό, θα έλεγα πως είναι ένα τραγούδι ρεπορτάζ για ό,τι έχει συμβεί».
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook