Αν και το θέμα της στιβαρότητας και της ανθεκτικότητας των gadgets μας θα έπρεπε να είναι μείζον οι περισσότεροι χρήστες αδιαφορούν –ή έστω πιστεύουν ότι μια θήκη θα τα/ τους σώσει. Κακώς.

Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι η βασικότερη αιτία ανανέωσης των συσκευών μας είναι η καταστροφή τους εξαιτίας ατυχημάτων. Και το συχνότερο αυτών είναι φυσικά η –κατά λάθος, ελπίζουμε- πτώση.

Πρόσφατα, η ασφαλιστική εταιρεία SquareTrade Europe που ασχολείται με την ασφάλιση ηλεκτρονικών συσκευών αποφάσισε να μελετήσει την ευπάθεια τους.

Το τεστ της ρίψης των συσκευών από κάποιο ύψος και η εν συνεχεία βουτιά τους στο νερό δεν είναι και το πλέον αξιόπιστο μεθοδολογικά, αλλά δεν φαίνεται να αδικεί κάποιον από τους συμμετέχοντες.

Όπως και να έχει την αρνητική πρωτιά κατέλαβε το iPad mini της Apple με σκορ 7,5. Δεύτερη πιο ευπαθής σε ατυχήματα συσκευή με 7 πόντους το Samsung Galaxy S4 και τρίτο το iPad Air.

Δείτε ολόκληρο το Top-10 των πιο «ευάλωτων» συσκευών σύμφωνα με τις δοκιμές της SquareTrade Europe:

\"\"

1. iPad Mini – 7.5

\"\"

2. Samsung Galaxy S4 – 7

\"\"

3. iPad Air – 6.5

\"\"

4. Samsung Galaxy S3 – 6.5

\"\"

5. iPhone 5C – 6

\"\"

6. Nexus 7.1 – 6

\"\"

7. Samsung Galaxy Tab 3 – 5.5

\"\"

8. iPhone 5S – 5.5

\"\"

9. Nexus 7.2 – 5

\"\"

10. Moto X – 4.5

Αν η λίστα και τα συμπεράσματα σας ανησύχησαν, η εταιρεία μάλλον πέτυχε το σκοπό της, αφού όλο και κάποιος θα αποφασίσει να ασφαλίσει το κινητό ή το tablet του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook