Το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, την Πέμπτη 13-2 και ώρα 18:00, με αφορμή την ημέρα «Ασφαλούς Διαδικτύου 2014» διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «ΠΑΙΔΙ – ΓΟΝΕΙΣ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου (Εμμ. Παπά 9, Μασταμπάς).

Η Ημερίδα, που απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς, αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας που γίνεται μέσα στην τάξη, ώστε το Σχολείο με συμπαραστάτη την οικογένεια να οδηγήσει ακόμη και τον πιο μικρό μαθητή στο να μπορέσει να αξιοποιήσει με ασφάλεια το θετικό κομμάτι του διαδικτύου.

Όπως αναφέρέται σε σχετική ανακοίνωση:

Η επιστημονική ενημέρωση από τους έγκριτους εισηγητές, ο γόνιμος προβληματισμός που θα προκύψει από τους συμμετέχοντες στις εργασίες της Ημερίδας, αισιοδοξούμε ότι θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ανέβει ένα ακόμη σκαλοπάτι αυτό που λέμε «ασφάλεια στο διαδίκτυο». Πιστεύουμε ότι είναι ευθύνη όλων μας, να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή πλοήγηση του παιδιού στον κόσμο των διαδραστικών τεχνολογιών και στην κοινωνία της πληροφορίας.

Την ημερίδα θα τιμήσουν με τις εισηγήσεις τους η κα. Παναγιώτακη Μαρία, υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δ/Θμιας Εκ/σης. Ν. Ηρακλείου, η κα. Χριστοδουλάκη Μελτίνη, υπεύθυνη επικοινωνίας γραμμής Safeline και ο κ. Μηλιαράκης Μανόλης, Σχολικός Σύμβουλος 2ης περιφέρειας Α/Θμιας Εκπ/σης Νομού Ηρακλείου.

Οι μαθητές του τμήματος Ε3 του σχολείου θα παρουσιάσουν θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο Βιβλίο «Η Φάρμα του διαδικτύου», ενώ στην ημερίδα θα προβληθούν:
Α) Η βραβευμένη ταινία «Το παντοπωλείο», μια τηλεοπτική παραγωγή για την ορθή και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, από το Ελληνικό κέντρο ασφαλούς διαδικτύου (saferinternet.gr).

Β) Η ταινία «Παγιδευμένος στο Διαδίκτυο», μια παραγωγή της Β’ Τάξης Γυμνασίου Καρύστου, για τον εθισμό στο διαδίκτυο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας αναφέρεται στην αφίσα της εκδήλωσης και είναι αναρτημένο στον ιστοχώρο του 15ου Δημοτικού Σχολείου: www.15dimotiko.gr.

Οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα θα λάβουν ειδικό ενημερωτικό υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook