Για πάγια τακτική οικειοποίησης σημαντικών έργων που αποτελούν συλλογική προσπάθεια, κατηγόρησε το Δήμαρχο Χανίων κ. Μανόλη Σκουλάκη ο επικεφαλής της δημοτικής πρωτοβουλίας “Χανιά 100/5” και υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων κ. Άρης Παπαδογιάννης, σε σημερινη συνέντευξή τύπου, με αφορμή την κήρυξη ως διατηρετέων των 26 κτιρίων στα Ταμπακαριά.

Ο κ. Παπαδογιάννης μιλώντας στο flashnews.gr, εξήγησε ότι με τη σημερινή του δημόσια τοποθέτηση, ήθελε να εκφράσει \”ένα παράπονο\”,  όπως είπε χαρακτηριστικά, στο ότι \”ο κ. Δήμαρχος και η δημοτική αρχή δεν έκαναν καμία αναφορά σε όλους τους συντελεστές, σε όλους αυτούς που εργάστηκαν πάρα πολύ έντονα, με αιτία την αγάπη τους για αυτήν την πόλη, για αυτόν τον τόπο, και αφορά την κήρυξη ως διατηρητέα των 26 κτιρίων της περιοχής των Ταμπακαριών στην Χαλέπα\”.

\”Και τούτο\”, συνέχισε ο κ. Παπαδογιάννης, \”διότι ο κ. Δήμαρχος ακολουθεί μια πάγια τακτική να οικειοποιείται τα πάντα. Αφαιρώντας, αφανίζοντας κυριολεκτικά οποιονδήποτε άλλον έχει συμμετοχή σε αυτές τις διεργασίες\”.


Στη συνέχεια, μειώνοντας τους τόνους, έκανε λόγο για παράλειψη που δεν δικαιολογείται λόγω της σπουδαιότητας του έργου.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι

\”Επειδή πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός, που κράτησε αρκετά χρόνια, μια προσπάθεια συλλογική, του Δήμου Χανίων, του συλλόγου Αρχιτεκτόνων, του ΤΕΕ αλλά και των κατοίκων και στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας και της πολεοδομίας του Δήμου Χανίων, ήταν πολύ μεγάλη παράλειψη, μια παράλειψη πιστεύω αδικαιολόγητη. Δεν περίμενα να πει ευχαριστώ στην προηγούμενη δημοτική αρχή, και σε εμέναν τον Άρη τον Παπαδογιάννη σαν αρμόδιο αντιδήμαρχο, περίμενα όμως, αν μη τι άλλο,  να αναγνωρίσει την προσπάθεια όλων των άλλων, γιατί με το αποτέλεσμα της κήρυξης για άλλη μια φορά γίνεται σαφές ότι η συνεργασία του Δήμου με τους φορείς, τους κατοίκους και τους πολίτες είναι απαραίτητη\”.

Κλείνοντας στο ίδιο πνεύμα, έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει πνεύμα συνεργασίας και αναγνώρισης στα δημόσια πράγματα για το καλό του τόπου.

\”Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, θα πρέπει να συμπορευτούμε όλοι σε ένα πλαίσιο συνεργασίας αλλά και αναγνώρισης\”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook