Με ήπια άνοδο έκλεισε την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, σε μία συνεδρίαση με μειωμένο τζίρο που δεν ξεπέρασε τα 61 εκατ. ευρώ. 

Δεν έλειψαν ούτε σήμερα οι διακυμάνσεις και οι εναλλαγές προσήμου για τον ΓΔ, με το ενδιαφέρον της αγοράς να στρέφεται αφενός στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Coca-Cola HBC, αφετέρου στα στοιχεία για το ΑΕΠ, τον πληθωρισμό και την αγορά ακινήτων.

«Τα καλά μακροοικονομικά νέα συντήρησαν το ανοδικό κλίμα στην αγορά την εβδομάδα που πέρασε παρά την προοδευτική μείωση των συναλλακτικών τζίρων» σχολιάζει στο εβδομαδιαίο δελτίο της η Beta Securities.

Σε τεχνικό επίπεδο, ο Γενικός Δείκτης «διατηρεί με άνεση τα σήματα αγορών από τους βραχυπρόθεσμους κινητούς μέσους, αφού το κομβικό σημείο αναφοράς για την τάση βρίσκεται στις 1.210 μονάδες» σημειώνει η Beta, προσθέτοντας ότι «η διόρθωση της ταχύτητας ανόδου του Γενικού Δείκτη είναι θετική εξέλιξη και από την άποψη του ‘δεσίματος’ των επιπέδων, μιας και ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν σε αυτή την περιοχή διαπραγμάτευσης ένα μήνα νωρίτερα». 

«Η μεγάλη εικόνα παραμένει θετική και η προσέγγιση και διάσπαση των υψηλών της 10ης Ιανουαρίου σε επίπεδο Γενικού Δείκτη είναι μάλλον θέμα χρόνου» αναφέρει μεταξύ άλλων η χρηματιστηριακή.

Στην σύνθεση του FTSE Large Cap, τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι μετοχές των Jumbo, Frigoglass και ΟΤΕ, ενισχυμένες άνω του 2%, ενώ στον αντίποδα τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι τίτλοι των ΣΩΛΚ, Coca-Cola HBCκαι ΟΛΠ.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.280,46 μονάδες (η υψηλότερη τιμή κλεισίματος από τις 15 Ιανουαρίου) ενισχυμένος 0,68%. Κινούμενος σε εύρος διακύμανσης 26 περίπου μονάδων, έφτασε ενδοσυνεδριακά να υποχωρεί μέχρι τις 1.260,02 μονάδες, παρά τα κέρδη 1,08% στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών. Τα συνολικά κέρδη του ΓΔ για την εβδομάδα διαμορφώθηκαν σε 2,05%.

Για τον δείκτη των τραπεζών τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 0,60% στις 196,84 μονάδες, ενώ σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης εμφάνισε αρνητική απόδοση (-0,58%).

Την Παρασκευή διακινήθηκε στο Χ.Α. όγκος 17,89 εκατ. τεμαχίων, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε σε 60,58 εκατ. ευρώ. Στο σύνολο του ταμπλό 66 μετοχές έκλεισαν με άνοδο, 68 υποχώρησαν και 117 ολοκλήρωσαν αμετάβλητες.

capital.gr

Πηγή:www.capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook