Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και στα Χανιά, οι οποίοι βρίσκονταν σήμερα για 11η ημέρα στο μπλόκο στα μεγάλα χωράφια.

Μάλιστα, την Κυριακή το Μέτωπο Σπουδαστών θα διοργανώσει συναυλία αλληλεγγύης

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν αγρότες και κτηνοτρόφοι αναφέρουν:

\”Συνεχίζουμε για 11η μέρα το μπλόκο στα μεγάλα χωράφια, δυναμικά και μαζικά συντονίζοντας την δράση μας με τα μπλόκα της υπόλοιπης Ελλάδας. Καλούμε όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να ενισχύσουν το μπλόκο. Η πίεση στην κυβέρνηση θα αυξηθεί αν στην κινητοποίηση στα μπλόκα πανελλαδικά, υπάρχει μεγάλη συμμετοχή αγροτών, φορέων και άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Η κυβέρνηση εμμένει στην πολιτική ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς, όπως διαφάνηκε και από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων. Κανένα αίτημα των αγροτών δεν έγινε δεκτό από τον Γ. Στουρνάρα, ο οποίος μάλιστα ζήτησε από τους αγρότες να συμβάλλουν στο ξεκλήρισμά τους.

Ο Βαγγέλης Μπούτας μετά την χθεσινή συνάντηση δήλωσε: «θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης για να μείνουμε στα χωράφια μας. Ανέργους χόρτασε η Ελλάδα, δεν πρέπει να υπάρξουν άλλοι».

Παράλληλα αποκάλυψε τον ύπουλο ρόλο διάφορων καλοθελητών αγροτοσυνδικαλιστικών, που επιχειρούν να θολώσουν τα αιτήματα των φτωχομεσαίων αγροτών, βάζοντας πλάτη στην πολιτική που τους αφανίζει» στηλίτευσε ό,τι απέμεινε από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΕΣΑΣΕ και ΠΑΣΕΓΕΣ, οι οποίες προσπαθούν να παίξουν το ρόλο του «δούρειου ίππου», στήνοντας αντι-μπλόκα με σκοπό να θολώσουν την εικόνα των αγωνιζόμενων αγροτών.

Κάλεσε τους αγρότες να καταλάβουν ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι και ποιοι οι πραγματικοί εχθροί τους και να τους απομονώσουν. Αναφερόμενος στο φορολογικό, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ως επιτηδευματίες τους αγρότες. «Είμαστε παραγωγοί και δεν λέμε να μην πληρώνει κανείς αγρότης, αλλά να μην πληρώνουν οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Πανελλαδικά αλλά και στα Χανιά, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις. Την δυναμική των αγώνων μας την έχει αποδείξει η συμμετοχή του κόσμου που είναι μαζική και πρέπει να μαζικοποιηθεί ακόμη περισσότερο.

Τέλος την Κυριακή 16 Φλεβάρη, στη 1μμ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι μέσα από τα σωματεία τους και μαθητές, διοργανώνουν συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook