Ένας δικαστής της Μαδρίτης αποφάσισε σήμερα να τεθεί υπό προληπτική κράτηση ένας δάσκαλος ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη και του απήγγειλε κατηγορίες για βιασμό ή σεξουαλική κακοποίηση 12 μαθητριών του, όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Τα θύματα ήταν ηλικίας 12 έως 17 ετών και είχαν υποστεί «η μία εξ αυτών βιασμό ή σεξουαλική επίθεση, η άλλη το ασέλγεια και άλλες 10 σεξουαλική κακοποίηση», ενώ φαίνεται πως οι επιθέσεις άρχισαν το 2006!

Μετά την ακρόαση ο δάσκαλος, 51 ετών, προφυλακίστηκε. Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, δίδασκε Μαθηματικά, Ηθική, Μουσική και Φιλοσοφία.

Η αστυνομία συνέλαβε επίσης χθες τον διευθυντή σπουδών και τον διευθυντή του σχολείου, καθώς θεωρήθηκαν ύποπτοι ότι συγκάλυπταν τα εγκλήματα του εκπαιδευτικού, αφέθησαν όμως ελεύθεροι λίγο αργότερα και παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους. 

Το κολέγιο ανήκει στο Τάγμα των Αυγουστιανών και έχε 700 μαθητές και 90 καθηγητές και εκπαιδευτικές βαθμίδες από το νηπιαγωγείο ως και το λύκειο.

«Διεξάγεται μια εσωτερική έρευνα με στόχο να εξακριβωθεί πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, προκειμένου να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια» προσέθεσε η θρησκευτική κοινότητα σε ανακοίνωσή της, εκφράζοντας τη «δυσαρέσκειά της από τα φερόμενα γεγονότα».

«Είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με τη δικαιοσύνη και επαναλαμβάνουμε την άνευ όρων υποστήριξή μας στους μαθητές μας και στις οικογένειές τους» υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Το σκάνδαλο έχει προκαλέσει σοκ στην περιοχή της Μαδρίτης. «Στην περίπτωση που αποδειχθούν αληθή τα θλιβερά αυτά γεγονότα, τα οποία προκαλούν τόσο κακό στους νέους μας, ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα πέσει βαρύς στους ενόχους» δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης, Σαλβαδόρ Βικτόρια.

protothema.gr