'Εντονες είναι οι αντιδράσεις απο τον Δήμο Μαλεβιζίου στην είδηση για το "γυμναστήριο" της Χρυσής Αυγής σε χώρους του Εθνικού Γυμναστικού Ομίλου Ηρακλείου στην Αμμουδάρα. (Δείτε εδώ)

Ο Δήμος Μαλεβιζίου σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

"Με αφορμή δημοσιεύματα, που αναφέρονται σε έκνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Αμμουδάρας, που η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου καταδικάζει απερίφραστα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, παρά το ότι ο δήμος δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη ή δικαιοδοσία στη συγκεκριμένη ιδιοκτησία, επικοινώνησε με την Προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας κ. Ελ. Χριστοδουλάκη, ζητώντας της να διερευνήσει όλες αυτές τις καταγγελίες που κάνει ο Σύλλογος Γονέων και αθλητές του ΕΓΟΗ. Επικοινώνησε επίσης και με τον Αστυνομικό Δ/ντη Ηρακλείου κ. Μιχ. Καραμαλάκη ζητώντας του να παρακολουθεί από κοντά το τι συμβαίνει στο συγκεκριμένο δημόσιο χώρο.

Παράλληλα, επανέφερε το θέμα της παραχώρησης του οικοπέδου ΒΚ197, για το οποίο υπάρχει ήδη ολοκληρωμένη προμελέτη από τη δημοτική αρχή, με σκοπό να αξιοποιηθεί στο σύνολό του βάση των προτάσεων που έχουν προκύψει από τον σχετικό Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ανάπλασης της Αμμουδάρας."

Επίσης με αφορμή την καταγγελία από αθλητές και γονείς του Εθνικού Γυμναστικού Ομίλου Ηρακλείου (ΕΓΟΗ) για την δράση του φασιστικού-ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής μέσω αυθαίρετου Γυμναστήριου που στεγάζεται στο χώρο της ΕΓΟΗ , ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΚΚΕ στο δήμο Μαλεβιζίου και υποψήφιος δήμαρχος με την Λαϊκή Συσπείρωση, Μιχάλης Χουστουλάκης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Στεκόμαστε διπλά στους γονείς και αθλητές του Εθνικού Γυμναστικού Ομίλου Ηρακλείου (ΕΓΟΗ) και καταδικάζουμε την δράση του φασιστικού-ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Καλούμε όλους τους νέους που ασχολούνται με τον αθλητισμό, τους γυμναστές, προπονητές, τους αγνούς φίλους των αθλημάτων , να μην κάνουν πίσω από την καταδίκη και απομόνωση της Χρυσής Αυγής στους χώρους του αθλητισμού, στις ομάδες, στους φιλάθλους. Επίσης , σοβαρές ευθύνες έχει η Δημοτική αρχή του Δήμου Μαλεβιζίου που εδώ και τρία χρόνια ανέχεται την καταχρηστική παρουσία της Χρυσής Αυγής στον χώρο αυτό . 

Εμείς καλούμε το λαό και τη νεολαία , τα σωματεία της περιοχής, να παλέψουμε για μαζικό λαϊκό αθλητισμό και το δικαίωμα στην άθληση και τη φυσική αγωγή. Οι σύλλογοι , οι εγκαταστάσεις, τα γυμναστήρια να λειτουργούν με ευθύνη τους κράτους και να είναι ελεύθερα για το λαό και τη νεολαία, χωρίς κανένα κριτήριο και χωρίς καμία επιβάρυνση.»