Το κολλαγόνο αποτελεί μια πρωτεΐνη που υπάρχει και παράγεται από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Αποτελεί δομικό συστατικό του συνδετικού μας ιστού και βρίσκεται σε πολύ μεγάλα τμήματα του ανθρώπινου σώματος. Η επάρκειά του σχετίζεται με ομαλή λειτουργία ποικίλων δομών του σώματός μας, με κυριότερες από αυτές το δέρμα και τις αρθρώσεις μας.

Όσο μεγαλώνουμε η παραγωγή του μειώνεται, με αποτέλεσμα να πρέπει να το αναπληρώσουμε. Αυτή ωστόσο η ανάγκη έχει πλέον γίνει μόδα. Το κολλαγόνο ξαφνικά έγινε το «φάρμακο» για όλα τα δεινά του κόσμου. Αποτοξίνωση, ομορφιά, αντιγήρανση, μεγαλύτερη σεξουαλικότητα και πολλά άλλα. Όλα τα κάνει το κολλαγόνο.

Ας είμαστε λοιπόν προσεχτικοί σε όσα ακούμε και βλέπουμε να γράφονται. Το κολλαγόνο δεν είναι η λύση σε όλα τα προβλήματα. Συστήνεται από τους ειδικούς κυρίως για αποκατάσταση που αφορά το δέρμα και τις αρθρώσεις μας. Επίσης πολύ προσοχή στα «ψιλά γράμματα» Το ότι ένα συμπλήρωμα μπορεί να περιέχει ένα συστατικό μαζί με άλλα πολλά, δεν σημαίνει ότι χρήζεται και καλή πηγή αυτού και φέρει όλες τις ιδιότητές του.

Θα πρέπει πάντα κάθε συστατικό που λέμε ότι είναι δραστικό να περιέχεται στη σωστή ποσότητα και όχι απλά να περιέχεται σε ένα συμπλήρωμα διατροφής.

neadiatrofis.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook