Ο Πλατανιάς έδειξε καλό πρόσωπο, παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα με 4-2 από τον Ολυμπιακό.

Η Χανιώτικη ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 28’ από το γκολ του Ολαϊτάν, αλλά «απάντησε» στο 37’ με το 8ο γκολ του Τόρες στο πρωτάθλημα.

Το 1-1 έμενε μέχρι το 68’ όταν και ο Βαλντέζ (φωτ. από τη σελίδα του Ολυμπιακού) πανηγύρισε το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Δύο λεπτά αργότερα ο συμπατριώτης του Πέρες έκανε το 3-1.Ο Πλατανιάς σε ρεσιτάλ ευστοχίας κατάφερε να μειώσει στο 72’ σε 3-2 στη δεύτερη φάση του στο ματς, που ξεκίνησε πάλι από κόρνερ του Δημήτρη και ολοκληρώθηκε με το εξαιρετικό γκολ του Βλαχοδήμου, ο οποίος χειροκροτήθηκε από τους  φιλάθλους της ομάδας στην οποία ανήκει.
Το γκολ του Μαρκάνο στο 78’ διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Η είσοδος του Ιμπαγάσα άλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού, αφού από μπαλιές του Αργεντινού άσου \”ξεκλείδωσαν\” οι \”ερυθρόλευκοι\” του Πειραιά την άμυνα του Πλατανιά στο β\’ μέρος.

Στην επιστροφή του στον πάγκο των φιλοξενούμενων ο Άγγελος Αναστασιάδης χρησιμοποίησε ως αμυντικό μέσο τον Φερνάντες, ενώ έδωσε την ευκαιρία στον Σούκια να κάνει ντεμπούτο στη Super League ως αλλαγή, σε ένα γήπεδο που γνωρίζει καλά από την περσινή του συμμετοχή με την Κ20 του Ολυμπιακού στο ΝextGen Series. Μετά από περίπου 5,5 μήνες επανήλθε στην δράση ο Θέρα, που είχε αγωνιστεί τελευταία φορά στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στα Περιβόλια στις 25 Αυγούστου.

Με αρκετά σφυρίγματα έδρας ο ρέφερι Κάμπαξης, που πάντως δεν έδωσε πέναλτι στους γηπεδούχους στο 16’ σε σκαριά του Γιωργαλλίδη στον Πέρες. Αρκετές λανθασμένες υποδείξεις εις βάρος του Πλατανιά είχε κυρίως στο α’ μέρος ο α’ βοηθός Αλεξέας, ενώ σε καλύτερη μέρα ήταν η β’ βοηθός Κουρομπύλια.

Φάσεις-γκολ
14’ Σέντρα του Παπάζογλου, ο Πέρες γυρίζει για τον Ντομίνγκεζ που σουτάρει ψηλά άουτ.
17’ Από πάσα του Ντομίνγκεζ ο Πέρες προσπαθεί να «σκάψει» τον Γιωργαλλίδη, ο οποίος τον βρίσκει με σκαριά με τον Κάμπαξη να μην καταλογίζει πέναλτι.
25’ Σουτ του Πέρες απέκρουσε ο Γιωργαλλίδης.

28’ ΓΚΟΛ: Από κάθετη πάσα του Μανιάτη, που έκλεψε τη μπάλα από τον Φερνάντες, ο Ολαϊτάν με ιδανικό πλασέ ανοίγει το σκορ (1-0).

31’ Πάσα του Ντομίνγκεζ, ο Μανιάτης στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

37’ ΓΚΟΛ: Κόρνερ του Δημήτρη, κεφαλιά του Τέτε, ο Γουνδουλάκης κάνει το γύρισμα για τον Τόρες, που με κεφαλιά ισοφαρίζει σε 1-1, με το 8ο γκολ του στο πρωτάθλημα.

48’ Σουτ του Ντομίνγκεζ κοντράρει σε σώματα και καταλήγει στα χέρια του Γιωργαλλίδη.
54’ Σέντρα-σουτ του Μπονγκ έδιωξε σε κόρνερ ο Γιωργαλλίδης.
68’ ΓΚΟΛ: Εξαιρετική κάθετη πάσα του Ιμπαγάσα ο Σαβιόλα βρίσκει τη μπάλα με το στήθος και ο Βαλντέζ εκτελεί στην κίνηση για το 2-1.
70’ ΓΚΟΛ: Ωραίο «1-2» Σαβιόλα-Ιμπαγάσα, ο τελευταίος σεντράρει και από κόντρα στον Ινκούμ φτάνει στον Πέρες, που με κεφαλιά κάνει το 3-1.
72’ ΓΚΟΛ: Κόρνερ του Δημήτρη, η μπάλα φτάνει στον Βλαχοδήμο που με όμορφο σουτ μειώνει σε 3-2
.
77’ Σουτ του Πέρες απέκρουσε ο Γιωργαλλίδης και στη συνέχεια στο έξυπνο πλασέ του Σαβιόλα η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι.
78’ ΓΚΟΛ: Από σέντρα του Πέρες ο Μαρκάνο με κεφαλιά κάνει το 4-2.
87’ Σέντρα του Ιμπαγάσα κεφαλιά του Βαλντέζ απέκρουσε ο Γιωργαλλίδης.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Παπάζογλου (66’ Ιμπαγάσα), Εντινγκά, Σαβιόλα, Πέρες, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ντομίνγκεζ (57’ Βαλντέζ), Μπονγκ, Ολαϊτάν (73’ Μασάδο).

Πλατανιάς (Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Ινκούμ (72’ Θέρα), Γιαχία, Φαΐσκα, Δημήτρης, Φερνάντες (79’ Κατάι), Τέτε, Γουνδουλάκης, Μπέλιτς, Βλαχοδήμος, Τόρες (84’ Σούκιας).



Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook