Η νεαρή φοιτήτρια και μητέρα που είχε δεχθεί να αναλάβει επικεφαλής της αστυνομίας σε μια μεξικανική κοινότητα και κατόπιν διέφυγε στις ΗΠΑ επειδή δέχτηκε απειλές παραδέχτηκε σήμερα, στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε αφότου έφυγε από την πατρίδα της, ότι υπήρξε «πολύ αφελής» στις επιλογές της.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι τα πράγματα θα πήγαιναν τόσο άσχημα. Μάλλον ήμουν πολύ αφελής», είπε η 20χρονη Μαρισόλ Βάγιες μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι ABC News.

«Απείλησαν ότι θα σκοτώσουν εμένα και την οικογένειά μου, το μωρό μου. Φοβόμουν διαρκώς, δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Αναρωτιόμουν πότε θα ερχόντουσαν για μένα. Θέλω να ζήσω ήσυχα με την οικογένειά μου», είπε η Μαρισόλ, που είναι φοιτήτρια εγκληματολογίας και μητέρα ενός μικρού αγοριού.

Οι μεξικανικές αρχές απέλυσαν την Βάγιες τον Μάρτιο, λίγες ημέρες αφότου εκείνη είχε εγκαταλείψει τη θέση της. Ήταν αρχηγός της αστυνομίας στο Πρασέντις Γουαδαλούπε Γκερέρο επί πέντε μήνες. Όλοι οι άλλοι υποψήφιοι για τη θέση παραιτήθηκαν μετά τη δολοφονία του δημάρχου της κοινότητας και του γιου του. Η κοινότητα αυτή βρίσκεται κοντά στην πόλη Σιουδάδ Χουάρες και στα σύνορα με τις ΗΠΑ. Η Σιουδάδ Χουάρες, μια πόλη 1,2 εκατομμυρίου κατοίκων, θεωρείται η πιο βίαιη στο Μεξικό. Μόνο το 2010 καταγράφηκαν 3.100 δολοφονίες.

Η Βάγιες έφυγε από την πατρίδα της μετά την απαγωγή της Έρικα Γκαντάρα, της μοναδικής υπαλλήλου της δημοτικής αστυνομίας ενός γειτονικού χωριού. Μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την τύχη της Γκαντάρα.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook