Η Περιφέρεια Κρήτης είναι η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα που προχώρησε σήμερα στην υπογραφή Πρωτοκόλλου-Μνημονίου συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης που αποτελεί τον εθνικό συντονιστή των προγραμμάτων «Γαλάζιων Σημαιών» και «Green Key» που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, και στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος. 
Σε ειδική εκδήλωση σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης υπογράφτηκε το μνημόνιο συνεργασίας από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης Λεωνίδα Κόλλα παρουσία εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, του τουρισμού και παραγωγικών φορέων. 
«Σήμερα κάνουμε ακόμα ένα βήμα στην ποιοτική αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος αλλά και της προστασίας του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος της Κρήτης. Μέσα από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης η Περιφέρεια Κρήτης, αγκαλιάζει και υιοθετεί τα διεθνώς αναγνωρισμένα προγράμματα «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» και «GREEN KEY» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και πρόσθεσε: 
«Η Περιφέρεια Κρήτης σταθερή πάντα στο αναπτυξιακό όραμα της για την ανάδειξη της Κρήτης σε νησί πρότυπο ανάπτυξης με πυλώνες την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της, την έρευνα και καινοτομία, την εξωστρέφεια, την ποιότητα ζωής των κατοίκων της και την βιώσιμη ανάπτυξη, συμμετέχει αλλά και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που θα καταστήσουν το νησί μας πρότυπη Περιφέρεια με ισχυρή ενιαία φωνή στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό. Στον τομέα του τουρισμού για πρώτη φορά κάτω από την ομπρέλα της Περιφέρειας έχουμε καταφέρει να ενώσουμε όλους τους φορείς, για την αξιοποίηση, ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού -θάλασσα, φύση, πολιτισμός- με σεβασμό στο περιβάλλον και την ορθολογική διαχείριση των φυσικών μας πόρων». 
Όπως υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης είναι ο εθνικός συντονιστής των προγραμμάτων αυτών και είναι η παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση στην Ελλάδα με τεράστια εμπειρία. Ιδρύθηκε το 1951 και συνετέλεσε στη δημιουργία των περισσοτέρων Εθνικών Δρυμών, των υγροτόπων διεθνούς σημασίας «Ramsar» και πολλών άλλων προστατευομένων περιοχών ενώ πρωτοστατεί στις προσπάθειες προστασίας των απειλουμένων ειδών. Σήμερα, κατέληξε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, αποκτούμε έναν πολύτιμο σύμβουλο, η εμπειρία και η στήριξή της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης θα είναι σημαντική για να επιτύχουμε την αύξηση των βραβευμένων ακτών και ξενοδοχειακών μονάδων σε ολόκληρο το νησί. 
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης Λεωνίδας Κόλλας δήλωσε ότι «από σήμερα ξεκινάμε με την Περιφέρεια Κρήτης ένα σημαντικό πρόγραμμα για την προβολή του τουριστικού, οικολογικού, περιβαλλοντικού, πολιτιστικού προϊόντος του νησιού. Η Περιφέρεια Κρήτης, είναι η μοναδική Περιφέρεια στην Ελλάδα, που προχωράμε σε αυτή την σημαντική συνεργασία, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες Περιφέρειες της χώρας». 
Ο κ. Κόλλας ανακοίνωσε παράλληλα ότι στα τέλη του 2014 και αρχές του 2015 θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά και στο Ρέθυμνο αντίστοιχα, οι διεθνείς συναντήσεις των «εθνικών χειριστών» των δυο προγραμμάτων («Γαλάζιων Σημαιών» και «Green Key»).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook