Για «κομπίνα» με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, από τις οποίες οι περισσότερες δεν απέδιδαν παραστατικά για το τι έκαναν με τα χρήματα, έκανε λόγο ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ενώ αποκάλυψε ότι ελέγχει τα πεπραγμένα 600 μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
«Βρήκαν ευκαιρία επιτήδειοι και δημιούργησαν ΜΚΟ, όμως από το 2006 έχουμε αρχίσει να τις ψάχνουμε. Οι ΜΚΟ, ενώ έπρεπε να αποδίδουν λογοδοσία τι έκαναν τα χρήματα, σχεδόν όλες, δεν έδωσαν παραστατικά, στο τι έκαναν τα λεφτά» είπε ο κ. Ρακιντζής μιλώντας στον RealFm, ενώ τόνισε πως υπάρχουν κι άλλες ανάλογες περιπτώσεις.
«Στο υπουργείο Εξωτερικών, υπάρχουν και μυστικά κονδύλια. Οι ΜΚΟ εμφάνιζαν ένα πρόγραμμα, κάποιος υπάλληλος τα ενέκρινε. Από το 2009 και μετά έχουν κοπεί σχεδόν τελείως οι ΜΚΟ» είπε ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, ο οποίος αναζητά περίπου 600 ΜΚΟ, ενώ όπως δήλωσε έχει στείλει τους φακέλους στις ΔΟΥ για διερεύνηση. «Οι περισσότεροι εξαφανίζονται. Οταν γίνουν δίκες μπορεί να υπάρξουν συμπεράσματα» κατέληξε.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook