Τους λόγους που την ώθησαν στην αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ εξήγησε σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά.

«Διατύπωσα διαφωνίες με βασικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ» επεσήμανε και προσέθεσε λέγοντας ότι «έγινε συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας με τις πολιτικές που ακολούθησε. Αυτό συνέβαλε στη διάλυση όλου του μεταρρυθμιστικού έργου στο οποίο προχώρησε η κυβέρνηση Παπανδρέου από το 2009 και έπειτα».

Όπως επεσήμανε, η επιλογή να εκπροσωπηθεί το ΠΑΣΟΚ από πολιτικά στελέχη στην κυβέρνηση έπειτα από την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ το καλοκαίρι, στέρησε την επιλογή να έχει το κόμμα παρέμβαση σε διάφορα θέματα.

Η κυρία Κοππά ανέφερε ωστόσο ότι δεν πρόκειται να ενταχθεί ενεργά στη ΔΗΜΑΡ, ωστόσο όπως είπε, συστρατεύεται με τον Φώτη Κουβέλη, γιατί το κόμμα μπορεί υπό προϋποθέσεις να συμβάλει στην ανασυγκρότηση του τρίτου πόλου της κεντροαριστεράς.

Χρειάζεται ένας αυτόνομος χώρος ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, είπε, και όπως προσέθεσε το ΠΑΣΟΚ πλέον δεν μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. 

Παράλληλα σημείωσε ότι δεν έχει κάνει καμία συζήτηση για ένταξη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ, αλλά όπως είπε θα είναι «πολιτικά παρούσα».

newpost.gr