Έναν ελεύθερο δημόσιο χώρο στην συνοικία της Αμπεριάς θα επιχειρήσει να διαμορφώσει σε πάρκο αυτό το Σαββατοκύριακο η εθελοντική ομάδα p-public του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων μαζί με την Πρωτοβουλία Κατοίκων Αμπεριάς και με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της P-public :

«Η προβληματική και οι συζητήσεις γύρω από το δημόσιο χώρο έχουν εντατικοποιηθεί τα τελευταία χρόνια με προσεγγίσεις από διαφορετικές επιστημονικές κοινότητες και οπτικές.

Είναι κοινή παραδοχή ότι ο δημόσιος χώρος αποτελεί νευραλγικό τμήμα της πόλης. Ωστόσο, στην πλειοψηφία οι πολίτες φαίνεται να αδιαφορούν για ότι ξεπερνά τα όρια της ιδιοκτησίας τους και η εκάστοτε ιθύνουσα αρχή αδυνατεί να ανατρέψει αυτή τη δυναμική.

Είναι λοιπόν ο χαρακτηρισμός ‘δημόσιος’ πραγματικός, ή ορίζει απλώς το υπόλοιπο του ιδιωτικού χώρου;

Όλοι θέλουμε μια διαφορετική ποιότητα στο δημόσιου χώρο , αλλά ποιος τελικά κάνει κάτι για αυτό;

Για πρώτη φορά στα Χανιά μας δίνεται η δυνατότητα να αλλάξουμε τα δεδομένα.

Σας καλούμε να ζήσετε μαζί μας αυτή την εμπειρία και να συμμετάσχετε ενεργά

Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου 2011, από τις 09:00, πίσω από τα Σχολεία της Αμπεριάς, στη Ρήγα Φεραίου, στα Χανιά η ομάδα P-public : Ένεση Γειτονιάς, μαζί με το σύλλογο κατοίκων Αμπεριάς ,
στα πλαίσια των δράσεων του P-public, διοργανώνει την εκδήλωση "Ένα πάρκο από όλους για όλους!".

Φέτος στην Aμπεριά, του χρόνου στην γειτονιά σας!!!

Ένα αστικό κενό, ένα εγκαταλειμμένο "δημόσιο χωράφι "

με εθελοντική εργασία, θα μεταμορφωθεί σε ένα διαφορετικό δημόσιο χώρο, οικειοποιημένο πλέον από αυτούς που συνέβαλλαν στην κατασκευή του.»