Στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ανήκουν πλέον όλες οι μονάδες υγείας του πρώην ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με απόφαση του Υφυπουργού Υγείας Κρήτης, Αντώνη Μπέζα, για την χωροταξική κατανομή των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ στις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας.
Ειδικότερα, και σύμφωνα με την απόφαση στην 7η ΥΠΕ Κρήτης πλέον ανήκουν :
Η Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου 
Η Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας ΕΟΠΥΥ Χανίων
Η Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας ΕΟΠΥΥ Ρεθύμνου
Τα Ιατρεία: Ηρακλείου (τ.ΚΑΠ-ΔΕΗ) – Κισσάμου – Μοιρών – Αλικαρνασσού – Τυμπακίου – Αγ.Νικολάου – Ιεράπετρας – Σητείας – Νεάπολης.

Όπως είπε στο Flashnews.gr, ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ κ.Αντώνης Γρηγοράκης, με την εφαρμογή του Νόμου, το σύνολο της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, περνά πλέον στην αρμοδιότητα των Υγειονομικών Περιφερειών. 

Μάλιστα στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ οι συσκέψεις είναι συνεχείς προκειμένου να οργανωθεί και να καταρτισθεί ο συνολικός υγειονομικός \”χάρτης\” στον οποίο – πέραν των Νοσοκομειακών μονάδων – εντάσσονται τα Κέντρα Υγείας, τα Πολυδύναμα και Περιφερειακά Ιατρεία και οι Μονάδες Υγείας και τα Ιατρεία του πρώην ΕΟΠΥΥ.

Να σημειωθεί πως οι επτά Υγειονομικές Περιφέρειες  αποτελούν τους φορείς υποδοχής των γιατρών και του λοιπού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα. 
Από την στιγμή που οι εργαζόμενοι παραλάβουν τις διαπιστωτικές πράξεις για την διαθεσιμότητα – κινητικότητα έχουν προθεσμία επτά ημερών για να δηλώσουν σε ποιον φορέα υποδοχής, δηλαδή σε ποια ΔΥΠΕ, θέλουν να ενταχθούν. 
Αμέσως μετά με υπουργική απόφαση θα συσταθούν οι οργανικές θέσεις τους.
Δείτε ολόκληρη την απόφαση του κ. Μπέζα εδώ 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook