Με τα πληρώματα των δύο φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, του αεροσκάφους ΑΣΕΠΕ και του ελικοπτέρου Super Puma που συμμετέχουν στην επιχείρηση απαγόρευσης πτήσεων στην Λιβύη, συναντήθηκε την Τετάρτη (11/5) στα Χανιά, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος.

Σκοπός της επίσκεψης, στον Ναύσταθμο Κρήτης και στην 115 Πτέρυγα Μάχης, ήταν η άμεση επικοινωνία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με το Ελληνικό προσωπικό που λαμβάνει μέρος στην επιχείρηση “UNIFIED PROTECTOR”.

Συγκεκριμένα επισκέφτηκε τη Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ, όπου αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε το πλήρωμα, μετέφερε τα εγκωμιαστικά σχόλια της Στρατιωτικής Ηγεσίας της Συμμαχίας για την αποτελεσματική και επιτυχή εκτέλεση της αποστολής τους.

Επιπλέον, επισκέφτηκε τη Φρεγάτα ΥΔΡΑ, με σκοπό την παροχή κατευθύνσεων και οδηγιών στο πλαίσιο της ανάληψης καθηκόντων στην επιχείρηση, σε αντικατάσταση της Φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε τα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό του Αεροσκάφους ΑΣΕΠΕ και Ελικοπτέρου SUPER PUMA στην 115 ΠΜ, τους οποίους συνεχάρη, εξαίροντας τη συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή των επιχειρήσεων.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Κρήτη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφτηκε το Αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle και τα κλιμάκια των ξένων αποστολών της Νορβηγίας, της Γαλλίας και του Κατάρ, που φιλοξενούνται στις βάσεις της Σούδας, όπου ενημερώθηκε επί επιχειρησιακών θεμάτων.

( Φωτό απο geetha.mil.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook