Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας και όλων των αρμοδίων αρχών σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την τακτική και πρακτική των προσλήψεων της αεροπορικής εταιρείας Ryanair ζητά η ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της αναδόχου εταιρείας, που έχει αναλάβει την πρόσληψη των εργαζομένων, όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να προσληφθούν και χωρίς αυτό να κατοχυρώνει την πρόσληψή τους, αναγκάζονται να πληρώνουν δίδακτρα εκπαίδευσης, που αγγίζουν το συνολικό ποσό των 4.000 ευρώ.

Οι καταγγελίες, που έχουν φιλοξενηθεί και στον ξένο Τύπο, αναφέρουν ότι οι προσληφθέντες υπογράφουν σύμβαση με άλλη ανάδοχο εταιρεία, η οποία προβλέπει ότι ο μισθός τους δεν καταβάλλεται, όταν οι πτήσεις καθυστερούν ή όταν παρουσιάζεται πρόβλημα στο αεροπλάνο.

«Είναι ανήκουστο και πρωτοφανές ο εργοδότης, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Ryanair, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη για εργασία, να λειτουργεί ως Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, όπως απαράδεκτο είναι εάν ισχύουν τα όσα καταγγέλλονται να καταστρατηγούνται βασικές και αδιαπραγμάτευτες αρχές του εργατικού δικαίου.Η υπόθεση επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα» καταλήγει η ΓΣΕΕ.

protothema.gr