Μια νότα αισιοδοξίας για 21 δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας ήταν η παράδοση των κατοικιών από τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Β. Κεγκέρογλου σήμερα, Παρασκευή 13 Μαΐου, στη Νεάπολη Λασιθίου.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Υφυπουργός: «Σήμερα γίνεται πραγματικότητα για τους δικαιούχους ένα όνειρο ετών για την απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας. Βασική επιδίωξη του Οργανισμού και του Υπουργείου Εργασίας είναι να προχωρήσουμε και σε νέες παραδόσεις μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων που υπάρχουν τόσο για την χώρα, όσο και για τον ΟΕΚ».

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Τίτου , του Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Νίκου Καστρινάκη.

Στην παράδοση βρέθηκαν επίσης, η πρόεδρος του ΟΕΚ κα Γωγώ Κωτίδου, ο αντιπρόεδρος του ΟΕΚ κ. Φίλιππος Θωμάς, ο Περιφερειακός Προϊστάμενος ΟΕΚ κ. Αντώνης Βασιλείου, ο αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μενέλαος Φουλεδάκης, ο πρόεδρος του ΕΚΗ Λασιθίου κ. Μανόλης Πεπόνης και οι εργαζόμενοι στον ΟΕΚ, οι οποίοι συνέδραμαν ώστε το έργο να ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Ενώ ο Γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης απέστειλε χαιρετισμό, αφού δεν μπορούσε να παρευρεθεί, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Αθήνα.

Κλήρωση και στο Ρέθυμνο

Αύριο, Σάββατο 14 Μαΐου στις 10:00 π.μ., ο κ. Κεγκέρογλου θα επισκεφτεί το Πέραμα Ρεθύμνου, όπου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για 40 κατοικίες ανάμεσα σε 142 δικαιούχους που έχουν υποβάλλει αιτήσεις.

Στις 14:00 μ.μ., ο Υφυπουργός Εργασίας θα παρευρεθεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης στην πόλη του Ρεθύμνου.

 Στην σύσκεψη θα συμμετάσχει ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας, όπως και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, οι Δήμαρχοι του Νομού Ρεθύμνου και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου.

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η ενημέρωση των τοπικών φορέων για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εργασίας και ιδιαίτερα για το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας που θα βάλει ένα ακόμα ανάχωμα στο πολυσύνθετο πρόβλημα της ανεργίας που έχει λάβει διαστάσεις και στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook