Οι πακιστανοί Ταλιμπάν σύμμαχοι της Αλ-Κάιντα ανέλαβαν την ευθύνη για τη διπλή επίθεση, από την οποία σκοτώθηκαν σήμερα τουλάχιστον 80 νεαροί σπουδαστές σε σχολή της αστυνομίας στο βορειοδυτικό Πακιστάν, λέγοντας πως πρόκειται για μια \”πρώτη ενέργεια\” για να εκδικηθούν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Αυτή η πρώτη μεγάλη βοβμιστική επίθεση στο Πακιστάν μετά το θάνατο του Μπιν Λάντεν στις 2 Μαΐου, θα ενισχύσει την κοινή πεποίθηση πως η εξόντωσή του δεν θα μειώσει τη βία επειδή η Αλ-Κάιντα δεν έχει συγκεντρωτική δομή και θα συνεχίσει να εμπνέει οργανώσεις όπως τους Πακιστανούς Ταλιμπάν, που είναι διασκορπισμένες σ\’ όλο τον κόσμο και συνδέονται χαλαρά από την ιδεολογία τους.

\”Είναι η πρώτη εκδίκηση για το μαρτυριο του Μπιν Λάντεν. Θα υπάρξουν και άλλες\”, δήλωσε τηλεφωνικά από αδιευκρίνιστη τοποθεσία ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Εχσανουλάχ Εχσάν.

Τα χαράματα στο Σαμπκαντάρ, μια μικρή πόλη του βορειοδυτικού Πακιστάν, ένας καμικάζι που επέβαινε σε μοτοσικλέτα ανατίναξε τη βόμβα του τη στιγμή που οι δόκιμοι, οι οποίοι είχαν φορέσει τα πολιτικά τους ρούχα, ετοιμάζονταν να ανέβουν στα λεωφορεία που θα τους μετέφεραν στα σπίτια τους για 10ήμερη άδεια, εξήγησε ο Νισάρ Χαν Μαρουάτ, ο αρχηγός της αστυνομίας της περιφέρειας της Τσαρσάντα.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook