Ο νυν Δήμαρχος Χανίων κος Μανώλης Σκουλάκης ανακοίνωσε την τελική απόφασή του ότι θα είναι υποψήφιος ξανά. Έμπειρος και πετυχημένος πολιτικά, μελέτησε τις ιδιαίτερα θετικές δημοσκοπήσεις γι' αυτόν αλλά προπαντός τον παλμό της χανιώτικης κοινωνίας και αποφάσισε να ολοκληρώσει το δημοτικό του έργο.

Από τη πλευρά των διεκδικητών έχουμε την κεντροδεξιά κίνηση των πρώην περιφερειακών δημάρχων που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, την υποψηφιότητα του κου Παπαδογιάννη, ο οποίος ενώ ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε δεν καταγράφει προς το παρόν συσπείρωση δυνάμεων.

Έχουμε ακόμα την προτεινόμενη υποψηφιότητα του κου Σαρρή με τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δίνει κινηματικά χαρακτηριστικά στην υποψήφια δημοτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ δεν αλλάζει ομάδα που κερδίζει τα τελευταία είκοσι χρόνια και τέλος έχουμε την ανεξάρτητη κίνηση του κου Βάμβουκα που συζητάει με πασοκογενείς υποψηφίους και όχι μόνο, έχοντας την στήριξη του κου Κεμεσίδη.

Τελικά, ο ΠΑΟΛΟ ΚΟΕΛΟ όταν έγραφε τον "Αλχημιστή", μάλλον είχε στο μυαλό του τον Μανώλη Σκουλάκη: Όλο το Σύμπαν συνωμοτεί να εκλεγεί δήμαρχος πάλι ο Σκουλάκης (προς το παρόν)..

Πέρης Μανουδάκης