Πρόθυμος να συνεργαστεί με την ελληνική πλευρά ώστε να… μοιραστούν οι δύο χώρες κάποια από τα γλυπτά του Παρθενώνα εμφανίστηκε ο διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου Νίκολας Πένι. Αυτό βέβαια μόνο υπό προϋποθέσεις, όπως να μην υπάρξει εμμονή με το ποιος τα κατέχει.

Σε συνέντευξή του στους Times, ο Πένι μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο ζήτημα που ήρθε ξανάσ την επικαιρότητα μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Τζορτζ Κλούνει και την κόντρα του με τον δήμαρχο του Λονδίνου. Όπως τόνισε ο διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης της βρετανικής πρωτεύουσας: «Δεν πιστεύω ότι το να τα επιστρέψουμε θα ήταν μια καλή κίνηση, αλλά πιστεύω ότι το Βρετανικό Μουσείο θα καλωσόριζε κάποιο τρόπο μοιράσματος των Γλυπτών, εφόσον όμως οι άνθρωποι δεν θα παρέμεναν εμμονικοί με την ιδέα του ποιος πράγματι τα κατέχει».

Το «μοίρασμα» βέβαια που ανέφερε ο Πένι αρχικά έγινε άμεσα… δανεισμός από την Βρετανία στην Ελλάδα, και πάλι όμως υπό προϋποθέσεις: «Εξετάζεται η ιδέα ότι θα μπορούσαμε να δανείσουμε μερικά εκεί, υπό την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα καταντούσαν πολιτικά πιόνια».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook