Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Δικογραφία, εξιχνιάστηκε ακόμα μία περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 50χρονος ημεδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μεγάλος αριθμός «σκληρού» υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από τις Ρωσικές Αρχές ότι, μετά από διαδικτυακές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος, άγνωστοι χρήστες του διαδικτύου, κατείχαν και είχαν πρόσφορα για διαμοιρασμό στο διαδίκτυο τρία (3) αρχεία (video) σκληρού παιδικού πορνογραφικού υλικού.
Παράλληλα, τα ηλεκτρονικά ίχνη των χρηστών αυτών, εντοπίστηκαν σε έξι (6) ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IP) παρόχων της ελληνικής επικράτειας.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές και μετά από έκδοση σχετικού βουλεύματος για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω διαδικτύου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και διακριβώθηκε η δράση του 50χρονου συλληφθέντα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στη Θεσσαλονίκη, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν τρεις (3) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, ένας (1) εξωτερικός σκληρός δίσκος και μία (1) φορητή συσκευή αποθήκευσης (USB stick), στα οποία μετά από επιτόπιο έλεγχο, βρέθηκαν πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461
• Στέλνοντας e – mail στο 11012@hellenicpolice.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook