Επιστολή προς την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου ζητώντας να μην μεταφερθεί η Ανώτερης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αγίου Νικολάου στο Ηράκλειο.

Η επιστολή αναφέρει:

\”Κυρία Υπουργέ

Με πολύ δυσάρεστη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την υπό διαβούλευση πρόταση μεταφοράς της Ανώτερης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αγίου Νικολάου στο Ηράκλειο.

Μια τέτοια πράξη θα ήταν άστοχη, και ολέθρια για τον Νομό μας.

Και τούτο διότι ο Άγιος Νικόλαος και η ευρύτερη περιοχή, όπου γεννήθηκε και ανθεί ο ποιοτικός τουρισμός στην Ελλάδα αποτελεί τον καταλληλότερο χώρο για μια τέτοια σχολή, διότι η Σχολή στηρίχθηκε και στηρίζεται ουσιαστικά και αδιάλειπτα από τον Δήμο, τους φορείς και την κοινωνία της πόλης και διότι ο Άγιος Νικόλαος και οι άλλες πόλεις του Νομού μας Ιεράπετρα και Σητεία, σήμερα με την επανάσταση της πληροφορικής και τις υποδομές και τις υπηρεσίες τους προσφέρονται ιδιαίτερα ως έδρες ανώτερων εκπαιδευτικών δομών.

Η απογύμνωσή τους από τέτοιες δομές είναι βαριά και απαράδεκτη αδικία.

Εκείνο που επιβάλλει η δικαιοσύνη αλλά και το συμφέρον της παιδείας είναι ακριβώς το αντίθετο.

Δηλαδή η ενδυνάμωση των υφιστάμενων δομών και η ίδρυση νέων, ώστε τώρα που ο Νομός διαθέτει τις κατάλληλες συνθήκες να αποκατασταθεί η αδικία και η ισόρροπη ανάπτυξη της Κρήτης.

Πιστεύομε ότι θα αναγνωρίσετε το άστοχο και άδικο της υπό διαβούλευση πρότασης και θα αποτρέψετε την υλοποίησή της.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook