Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση των κεντρικών αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, με την ευρύτερη περιοχή να κινείται ήδη στους αποκριάτικους ρυθμούς του ερχόμενου τριημέρου.
Κορύφωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου αποτελεί το Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου που διοργανώνεται την Κυριακή 2 Μαρτίου στις 3:30μ.μ. Με χιλιάδες επισκέπτες να κατακλύζουν την κεντρική οδό του Αρκαλοχωρίου, οι καρναβαλιστές χορεύουν και τραγουδούν στους ρυθμούς της αποκριάς, μεταφέροντας τον παλμό τους σε μικρούς και μεγάλους, ξεφαντώνοντας και σατιρίζοντας επίκαιρα θέματα.

Αμέσως μετά τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση όλοι μαζί, μεταμφιεσμένοι και μη, συγκεντρώνονται στην Πλατεία Ελευθερίας Αρκαλοχωρίου και διασκεδάζουν με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.

Επιπλέον, στο Θραψανό την Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου από τη 1:00μ.μ. ομάδες μεταμφιεσμένων πραγματοποιούν την καθιερωμένη αποκριάτικη παρέλαση στο κέντρο του χωριού. Στη συνέχεια, συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία μαζί με όλους τους θεατές για τα παραδοσιακά Κούλουμα. Μουσική, πειράγματα, γέλιο, νηστίσιμοι μεζέδες, κρασί, κέφι, σε αφθονία!

Δηλώσεις συμμετοχών στο Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου
Συνεχίζεται το ανοιχτό κάλεσμα και οι δηλώσεις συμμετοχής για το Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Μαρτίου στις 3:30μ.μ. Στα πλαίσια αυτά, η Οργανωτική Επιτροπή του Καρναβαλιού καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου απευθυνόμενοι στους:
– κ. Γιώργο Μουρτζάκη – 6973043366 και κ. Μανώλη Σμυρνάκη -6944225612 για συμμετοχές ομάδων
– κ. Ειρήνη Μπεχλιβάνου – 6936815835, για συμμετοχές σχολείων.
Εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν και να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με τις πλατφόρμες των αρμάτων στο Καρναβάλι.
Δηλώσεις συμμετοχών στο Καρναβάλι Θραψανού
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θραψανού καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο Καρναβάλι Θραψανού απευθυνόμενοι στον:
– κ. Γιώργο Μαυραντωνάκη – 6978332760

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook