Μπορεί μερίδα του ουκρανικού λαού να ενθουσιάστηκε με την αποφυλάκιση της πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Γιούλια Τιμοσένκο, όμως, μεγάλο ποσοστό αντιδρά με τις πολιτικές βλέψεις της πασιονάριας, εκ των οποίων και οι γυμνόστηθες ακτιβίστριες Femen.

Σε μία από τις συνηθισμένες τους διαμαρτυρίες, λοιπόν, τρία μέλη της οργάνωσης εμφανίστηκαν μπροστά από τον πύργο του Αιφελ στο Παρίσι, φορώντας περούκες με μακριές ξανθές πλεξούδες που παραπέμπουν στη χαρακτηριστική κόμη της Τιμοσένκο.

Έχοντας το στήθος τους εκτεθειμένο και με επιγραφές στο στέρνο τους που ανέφεραν: «Τιμοσένκο = Γιανουκόβιτς», «Η νέα μαριονέτα του Πούτιν» και «Η Ουκρανία δεν είναι ελεύθερη», οι τρεις νεαρές Σάσα, Οξάνα και Γιάνα, υποστήριξαν ότι η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης «δεν είναι καλή για τη χώρα και δεν πρόκειται να σώσει την Ουκρανία. Είναι ίδια με τον Γιανουκόβιτς, το σύστημα παραμένει το ίδιο και δεν πρόκειται να μεταβληθεί γιατί ο Πούτιν απλώς αλλάζει τις μαριονέτες του. Καλούμε την Ευρώπη να μην παρασυρθεί από την όμορφη και έξυπνη, αλλά πολύ κακή γυναίκα που θέλει να γίνει σαν τον Γιανουκόβιτς».

Μετά τη διαμαρτυρία τους, άνδρες των τοπικών αρχών προχώρησαν στη σύλληψή τους και τις κάλεσαν να ντυθούν, αφού οι τρεις «Γιούλιες» εξήγησαν στη γυναίκα αστυνομικό το λόγο της γυμνόστηθης… παράστασής τους.


protothema.gr