Εξαιρετική ήταν η παρουσία των αθλητών από τα Χανιά στους αγώνες της τελικής φάσης των Παγκρήτιων Νεανικών Πρωταθλημάτων, που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (23/02).

Η σχετική ενημέρωση:

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου οι αγώνες της τελικής φάσης των Παγκρήτιων Νεανικών Πρωταθλημάτων που διεξήχθησαν στους πολυτελείς χώρους του Ξενοδοχείου Akali στα Χανιά. Στους τελικούς  συμμετείχαν 46 αθλητές απ\’ όλη την Κρήτη οι οποίοι είχαν επικρατήσει στα αντίστοιχα πρωταθλήματα Νομών που είχαν διεξαχθεί τον προηγούμενο μήνα.

Στόχος των αθλητών ήταν τα 15 εισιτήρια που οδηγούσαν στην τελική φάση των Πανελλήνιων Νεανικών Πρωταθλημάτων. Τα Χανιά έδειξαν για άλλη μια φορά τη δύναμή τους,  παίρνοντας συνολικά 11 προκρίσεις, 3 προκρίσεις πήραν οι αθλητές του Ηρακλείου και μία ο Άγιος Νικόλαος .

Αναλυτικά τώρα σε επίπεδο Συλλόγων η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων επιβεβαίωσε  για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδό της ,  αφού οι  επιτυχίες των αθλητών της , αυξήθηκαν  σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά .  Πέντε σκακιστές της κατέκτησαν τον τίτλο του Πρωταθλητή Κρήτης και 7 παίκτες πήραν την πρόκριση στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται ακόμη περισσότερο αν προσθέσουμε τις δύο πρωταθλήτριες Ελλάδος Βοζινάκη Ανθή και Καραβιτάκη Ευαγγελία που με τις περσινές τους επιτυχίες, απέκτησαν την απευθείας  πρόκριση στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που θα διεξαχθούν στο Ρίο Αχαίας 28 Ιουνίου-4 Ιουλίου 2014. Ο αθλητές του συλλόγου του Κύδωνα κατέκτησαν 4 προκρίσεις ενώ δύο προκρίσεις πήραν αθλητές του ΟΦΗ και από μία η ομάδα του   ΟΑΑΗ και του   ΛΑΤΩ Αγ. Νικολάου.

Αναλυτικά στην κατηγορία Κοριτσιών κάτω των 8 ετών Πρωταθλήτρια Κρήτης αναδείχτηκε η Καντεράκη Μυρτώ της ΣΑΧ. Μία εξέλιξη αναμενόμενη αν αναλογιστούμε τη δουλειά της  και την αγωνιστική εμπειρία που έχει αποκτήσει με τη συμμετοχή της τόσο στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα Αραβικά Εμιράτα .Στα αγόρια Πρωταθλητής Κρήτης αναδείχτηκε ο Μαλιαρράκης Στέλιος σκακιστής του ΟΑΑΗ με δεύτερο τον Αγγελάκη Αλέξη του Κύδωνα .  

Στην κατηγορία κάτω των 10 ετών Πρωταθλήτρια Κρήτης αναδείχτηκε η Παλιεράκη Λυδία της ΣΑΧ η οποία επανέλαβε την προπέρσινη  επιτυχία της  κατακτώντας ξανά τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Κρήτης.

Στην κατηγορία Αγοριών κάτω των 10 είχαμε την πολύ σημαντική διπλή επιτυχία για τους αθλητές της ΣΑΧ. Ο Πατρελάκης Ευάγγελος και ο Παπαδημητράκης Γιώργος απέδειξαν την ανωτερότητά τους και κατέκτησαν δίκαια τις δύο πρώτες θέσεις. Εντυπωσιακό το πάθος και η μαχητικότητα που επέδειξε ο Παπαδημητράκης Γ. στην τελευταία παρτίδα των αγώνων  με τον Πρωταθλητή Ηρακλείου Τσέλιο Αρ. όπου  παίζοντας επί αρκετή ώρα με πίεση χρόνου κατόρθωσε να γυρίσει μία δύσκολη θέση και να πάρει τη νίκη και επάξια  την πρόκριση στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα.

Στην κατηγορία κοριτσιών κάτω των 12  όλες οι σκακίστριες  διεκδικούσαν την πρόκριση με ίσες πιθανότητες! Την τελική χαρά όμως γεύτηκε δίκαια η Αγγελάκη Φιλίππα του Κύδωνα αποδεικνύοντας ότι διέθετε  τη διαφορά που χρειαζόταν για να πάρει την πρώτη θέση.

Στην κατηγορία αγοριών κάτω των 12  είχαμε πολύ ψηλό επίπεδο παρτίδων από τους τρεις πρώτους σκακιστές . Ο Σερπετσιδάκης του ΟΦΗ  έκανε το απόλυτο παίρνοντας δίκαια την πρώτη θέση, ενώ η μοναδική παρτίδα που κινδύνεψε ήταν με τον Μαρινάκη όπου με δύο πιόνια λιγότερα και σε πίεση χρόνου κατόρθωσε να βγει αλώβητος! Καθαρά πήρε το δεύτερο εισιτήριο ο Γεωργακόπουλος της ΣΑΧ κερδίζοντας πειστικά τους αντιπάλους του,  χάνοντας όμως το ντέρμπυ γοήτρου στον τελευταίο γύρο από τον Σερπετσιδάκη.

Στα κορίτσια κάτω των 14 δόθηκε σημαντική μάχη και σ\’ αυτή την κατηγορία. Νικήτρια η αθλήτρια του Αγίου Νικολάου Βασιλείου Αιμιλία η οποία εντυπωσίασε για τον δυναμισμό της, στις παρτίδες ενώ απέδειξε ότι είναι αθλήτρια με πολύ υψηλές  δυνατότητες.

Στην κατηγορία αγοριών κάτω των 14 είχαμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα με αρκετό σασπένς και προκρίσεις που κρίθηκαν ακριβώς στο \”νήμα\”! Η εμπειρία του Στέλιου Πετράκη της ΣΑΧ μέτρησε περισσότερο και παρά το ότι ήταν ο μικρότερος σε ηλικία ,πήρε την πρώτη θέση. Μεγάλη μάχη δόθηκε στην παρτίδα του τελευταίου γύρου μεταξύ του Φυντριλάκη και του Βιτσαξάκη, η πίεση χρόνου όμως του δεύτερου  μέτρησε στο τέλος γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Βιτσαξάκης παίρνοντας τη νίκη και την πρόκριση στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Στα αγόρια κάτω των 14 είχαμε Πρωτάθλημα για δύο! Παπαδόπουλος Αργύρης της ΣΑΧ και Καλογερής Γιάννης του Κύδωνα ξεχώριζαν έναντι των αντιπάλων τους και πήραν εύκολα τις δύο προκρίσεις. Τη νίκη γοήτρου στη μεταξύ τους αναμέτρηση κατέκτησε ο Παπαδόπουλος Αργύρης της ΣΑΧ παίρνοντας έτσι και τον τίτλο του Πρωταθλητή Κρήτης.

Στα κορίτσια κάτω των 14 είχαμε  κορίτσια που αγωνίζονται αρκετά χρόνια έχοντας μεγάλη εμπειρία. Αν αναλογιστούμε και το γεγονός ότι η Σερπετσιδάκη του ΟΦΗ ερχόταν με τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδος κάτω των 18 ετών που κατέκτησε πριν ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη αυτό σίγουρα μεγαλώνει ακόμη περισσότερο την επιτυχία της Κώτσογλου του Κύδωνα  που κατέκτησε επάξια  την πρώτη θέση.

Για φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.


Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook