Στο χρονοδιάγραμμα και την πορεία ολοκλήρωσης του έργου οδικός άξονας «Ηράκλειο – Μεσσαρά» απαντά ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.
Όπως επισημαίνει ο Υπουργός, «ο οδικός άξονας Ηρακλείου – Μεσσαράς κατασκευάζεται με δύο εργολαβίες, εκ των οποίων η πρώτη αφορά το τμήμα Αγία Βαρβάρα – Απομαρμά» και η δεύτερη το τμήμα «Απομαρμά – Καστέλλι».
«Για την πρώτη εργολαβία έχουν ξεκινήσει και στο επόμενο διάστημα πρόκειται να ολοκληρωθούν, οι εργασίες που αφορούν τις παρεμβάσεις για τις αποκαταστάσεις των κατολισθήσεων που εμφανίστηκαν. Για τις παραπάνω εργασίες, έχει ζητηθεί από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε., προς την Δ/νση Οδικών Έργων και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρησης Ε.Π. «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» του Υπουργείου, τα συμβατικά τεύχη για την δημοπράτηση της νέας εργολαβίας που απαιτείται για την πλήρη ολοκλήρωση του οδικού τμήματος Αγ. Βαρβάρα – Απομαρμά και αναμένεται η έγκρισή τους και η προκήρυξη δημοπράτησης του έργου»
Όπως επισημαίνει ο Υπουργός στην απάντησή του «για την δεύτερη εργολαβία, η οποία ολοκληρώνεται άμεσα, απομένει να ολοκληρωθούν οι ασφαλτοστρώσεις στο τελευταίο τμήμα του έργου, μήκους 1000μ. στην περιοχή Καστελίου, καθώς και η ολοκλήρωση των εργασιών σήμανσης.»
Τέλος, υπογραμμίζεται ότι «η περαίωση των παραπάνω εργασιών θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον μήνα.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook