Μόνο στις ευρωεκλογές θα κατέβει το νεο κόμμα που ανακοίνωσε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης και όχι στις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές.

Όπως είπε και ο ίδιος μιλώντας στους συνεργάτες του αλλά και στο άρθρο – μανιφέστο για το ΠΟΤΑΜΙ, στο κόμμα αυτό θα είναι άνθρωποι καθημερινοί οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική από όλα τα κοινωνικα στρώματα.

Ο στόχος του είναι επίσης να μην είναι ένα πυροτέχνημα αλλά ένα κόμμα που θα σημειώσει μακρά πορεία στο πολιτικό σκηνικό και μάλιστα που στοχεύει σε διψήφια ποσοστά.

Ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης θα ξεκινήσει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα μετά την Τρίτη που θα δοθεί και η επίσημη συνέντευξη Τύπου με την παρουσίαση των υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας θα είναι τα Χανιά.

Το κόμμα προς το παρόν δεν έχει οργανωτική δομή αλλά αποτελείται από μια ομάδα που συναποφάσισε και αυτή θα είναι η ομάδα που θα κατέβει και στις ευρωεκλογές.

Η ομάδα θα πορευτεί έτσι όπως είναι σήμερα και συνέδριο αλλά και όλα τα οργανωτικά που συνοδεύεουν την ίδρυση ενός κόμματος θα γίνουν μετά τις ευρωεκλογες.

Το κόμμα Το Ποτάμι, θα έχει επίσης άλλη μορφή από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Θα χρηματοδοτείται από αυτούς που το πιστεύουν, με το τρόπο που χρησιμοποίησε και ο Μπαράκ Ομπάμα όταν κατέβηκε πρώτη φορά για Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το χρονικό της ανακοίνωσης

Οι πληροφορίες άρχισαν να κυκλοφορούν από νωρίς το πρωί και στις τρείς το μεσημέρι ο Σταύρος θεοδωράκης ανακοίνωσε την ίδρυση μιας πολιτικής κίνησης η οποία τα ονομάζεται \”Το Ποτάμι\”. Όπως εξήγησε σε ένα μακροσκελές άρθρο – ιδρυτική διακήρυξη στο διαδίκτυο, το κόμμα θα κατέβει στις ευρωεκλογές αλλά ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος.

Αφού εξήγησε τους λόγους οι οποίοι τον ώθησαν να μπει στην πολιτική αναφερομενος σε καθημερινά προβλήματα που έζησε ο ίδιος γυρνώντας την Ελλάδα μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε:

«…Αποφασίσαμε να κάνουμε «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ». Ποιοι το αποφασίσαμε; Άνθρωποι με τα ίδια ερωτήματα. Επαγγελματίες της ζωής – νέοι στην πολιτική. Κανείς από εμάς δεν έχει υπηρετήσει σε υπουργεία, υφυπουργεία ή γραφεία αρχηγών. Φοιτητές, διανοούμενοι, οικονομολόγοι, εργάτες, καλλιτέχνες, άνεργοι, έμποροι, γιατροί, αρχιτέκτονες. Μια ομάδα που έχει μυαλό και δύναμη – τη δύναμη της λογικής και του δίκιου. Τις επόμενες ώρες θα βγάλετε και εσείς μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.»

Εξηγώντας γιατί δεν θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο έγραψε:

«Εγώ τώρα, δε θα πάω στην Ευρωβουλή. Δεν έχω ίσως και τα προσόντα. Καλά καλά δεν ξέρω ξένες γλώσσες. Θα μείνω λοιπόν στην Ελλάδα. Το τι θα κάνω θα εξαρτηθεί πάλι από εσάς. Αν πάμε καλά στις Ευρωεκλογές, μετά θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε και στις εθνικές εκλογές. Αν αποτύχουμε – αν αποτύχω για την ακρίβεια- τότε μετά τις ευρωεκλογές, θα προσπαθήσω να γυρίσω στη δημοσιογραφία. Μέχρι τότε την εγκαταλείπω. Που σημαίνει ότι σταματάω τους «Πρωταγωνιστές» και δεν θα έχω ενεργή συμμετοχή στο Protagon. Και εδώ θέλω να ζητήσω μία μεγάλη συγγνώμη από τους συνεργάτες μου. Στην τηλεόραση, στο Protagon, στην εφημερίδα. Τα σχέδια που κάναμε πρέπει να διακοπούν. Αυτό που προέχει τώρα είναι να σπάσουμε τη ρουτίνα της πολιτικής. Να ταράξουμε λίγο τα λιμνάζοντα νερά φέρνοντας νερό από το ΠΟΤΑΜΙ.»

Εξήγησε επισης ότι σε αυτούς που αναρωτιούνται που θα βρει τα χρήματα για την καμπάνια ότι θα ζητήσει χρήματα από τους πολλούς όπως έκανε ο Ομπάμα. Μάλιστα εξήγησε ότι μέσα από το σαιτ topotami.gr θα εξηγεί πως θα μπορεί ο κάθενας να δώσει από ένα έως 10 ευρώ.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook