\”Με αποκλειστικό γνώμονα το όφελος των τοπικών κοινωνιών\”, το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά στην παραχώρηση σε ιδιώτες του κρατικού αεροδρομίου \”Γ.Δασκαλογιάννης\” των Χανίων.
Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζεται το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την κινητοποίηση των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο, κινητοποίηση στην οποία συμπαραστάθηκαν δεκάδες εκπρόσωποι φορέων των Χανίων. (Δείτε εδώ)
Αγνοώντας ή αδιαφορώντας για τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, όλων των Δήμων του νομού Χανίων, της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων και πολλών ακόμη φορέων αλλά και Βουλευτών, που λένε όχι στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου, το ΤΑΙΠΕΔ σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
\”Το ΤΑΙΠΕΔ για τα γεγονότα στο αεροδρόμιο των Χανίων 

Το ΤΑΙΠΕΔ με αφορμή τη στάση μελών του Συλλόγου Εργαζομένων της ΥΠΑ στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων, οι οποίοι εμπόδισαν τους υποψήφιους επενδυτές να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης, δηλώνει τα εξής: 
To ΤΑΙΠΕΔ είναι αποφασισμένο να προχωρήσει στη διαδικασία αξιοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, που θα αναβαθμίσει τις υποδομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους. Μέσα από την αξιοποίηση, θα ενισχυθεί καθοριστικά η τουριστική κίνηση των Χανίων και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή. 
Το ΤΑΙΠΕΔ θα συνεχίσει να αξιοποιεί την περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου, με αποκλειστικό γνώμονα το όφελος των τοπικών κοινωνιών και της εθνικής οικονομίας.\”

Φαίνεται πως για τους αρμοδίους του ΤΑΙΠΕΔ, αυτοί γνωρίζουν πολύ καλύτερα απο τους  φορείς της Κρήτης, ποιά είναι τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας.

Πρόκειται για μια – στην ουσία – προσβλητική ανακοίνωση στην οποία αναμένουμε να δούμε αντιδράσεις απο την αυτοδιοίκηση αλλά και απο τους Βουλευτές.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook