Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων συνεχίζει τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για τους μικρούς της φίλους, με σκοπό να γνωρίσουν τα παιδιά τους χώρους, τις υπηρεσίες και τα προγράμματα που προσφέρουν οι Παιδικές Βιβλιοθήκες της περιοχής τους και συγχρόνως να συμμετέχουν σε οργανωμένες εκδηλώσεις φιλαναγνωσίας, παιχνιδιού και κατασκευών .

Συγκεκριμένα :
• Οι μαθητές της Δ\’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σούδας επισκέφθηκαν την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, τη παιδική – εφηβική βιβλιοθήκη Σούδας με σκοπό να φτιάξουν ένα κόμικ, για το βιβλίο του Αντώνη Δελώνη, \”Αγαπώ μια γάτα, εντάξει?\”
Ο γνωστός και αγαπητός γελοιογράφος κ. Μπάμπης Κιαγιάς με χαρά ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και βοήθησε τους μαθητές στο καινούργιο τους… εγχείρημα! Η βοήθεια του, στη διαδικασία επινόησης χαρακτήρων, η δημιουργία των ηρώων και η αποτύπωσή τους στο χαρτί ήταν πολύτιμη, πολύ ενδιαφέρουσα και ευχάριστη για τα παιδιά. Πειραματίστηκαν με τις νέες τεχνικές και με απλές γραμμές, εύκολες για τους μαθητές, κατάφεραν να φτιάξουν το δικό τους έργο (κόμικ).

• Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014, η εθελόντρια κα Νίκη Γαλάνη διάβασε στους μικρούς φίλους της Βιβλιοθήκης, το παραμύθι «Το Φεγγάρι που ζήλευε» της Μελίνας Καρακώστα. Ένα παραμύθι, μια σκέψη, ανάμεσα σε τόσες, για το πώς φτιάχτηκε το σύμπαν και οι μυριάδες ομορφιές που μας περιστοιχίζουν. Ένα παραμύθι που εύχεται να δει μονάχα Αγάπη ανάμεσα στον Άνθρωπο και στη Γη και ποτέ Μίσος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook