Ρευστό αναδεικνύεται το πολιτικό σκηνικό σύμφωνα με τα ευρήματα της πιο πρόσφατης δημοσκόπησης.

Με οριακό προβάδισμα 0,5% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis για το Έθνος της Κυριακής.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 19,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,3%, η Χρυσή Αυγή 6,8%, το ΚΚΕ 6%, το ΠΑΣΟΚ 4,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,1% και η Δημοκρατική Αριστερά 3,2%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 30,5%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 36% έναντι 17% που προτιμά τον Αλ.Τσίπρα.

\"\"

Στη μάχη των ευρωεκλογών το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι και πάλι οριακό.

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 17,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,8%, η Χρυσή Αυγή 6,1%, το ΚΚΕ 5,2%, το ΠΑΣΟΚ 4,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,6% και η Δημοκρατική Αριστερά 2,9%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 36,5%.

\"\"

Στη δημοσκόπηση περιλαμβάνεται και ερώτηση για το αν συμφωνούν οι πολίτες με τη σταυροδοσία στις ευρωεκλογές. Οι απαντήσεις των πολιτών είναι θετικές σε ποσοστό 76%, διαφωνία εκφράζει το 10% των ερωτηθέντων, απάντηση δεν γνωρίζω-δεν απαντώ εξέφρασε το 10%, ενώ ούτε θετική, ούτε αρνητική γνώμη εξέφρασε το 4% των ερωτηθέντων.

\"\"

Περιφερειακές εκλογές

Στο μέτωπο των επικείμενων περιφερειακών και δημοτικών εκλογών το 84% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψηφίσει κριτήριο ανάλογο με τους υποψήφιους και τα προβλήματα της περιοχής, ενώ μόλις το 12% θα ψηφίσει ανάλογα με την κομματική προτίμηση.

\"\"

Στην πρόθεση ψήφου για τη μάχη της Αθήνας προηγείται ο Γιώργος Καμίνης με ποσοστό 23%, έπεται ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με 14%, ακολουθεί ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 13%, στη συνέχεια ο Ηλίας Κασιδιάρης με 11%, ο Νικήτας Κακλαμάνης με 9%, ο Νίκος Σοφιανός με 6%, ο Βασίλης Καπερνάρος με 5% και τέλος ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος με ποσοστό 3%.

\"\"

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook