Με «σύμμαχο» την καρναβαλική διάθεση, το κέφι και την νεανική ορμή, περίπου 30.000 πατρινοί καρναβαλιστές ετοιμάζονται να παρελάσουν στις 2:00 το μεσημέρι, με την ελπίδα ότι οι καιρός θα τους κάνει το χατίρι και θα διαψεύσει τις μετεωρολογικές προβλέψεις για βροχές.

Όμως όπως αποδείχθηκε το βράδυ του Σαββάτου, η βροχή δεν στάθηκε ικανή να εμποδίσει τους χιλιάδες των καρναβαλιστών, οι οποίοι παρέλασαν για περισσότερες από τρεις ώρες στο κέντρο της Πάτρας, αψηφώντας την κακοκαιρία. Μάλιστα κατάφεραν με τον τρόπο τους να μεταδώσουν την καρναβαλική διάθεση και στους χιλιάδες των επισκεπτών, οι οποίοι διασκέδασαν όλη την νύχτα, αγνοώντας την βροχή και το κρύο.

Την σημερινή μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα ανοίξει ο βασιλιάς καρνάβαλος, που φέτος είναι ένας τεράστιος γελωτοποιός και θα ακολουθήσει το άρμα της βασίλισσας του πατρινού καρναβαλιού.

Η βασίλισσα του χιονιού, όπως ονομάζεται το άρμα, θα βρίσκεται πάνω στο άλογό της και θα πλαισιώνεται από τους «υποτακτικούς» της, οι οποίοι έχουν τη μορφή χιονάνθρωπων.

Η παρέλαση θα συνεχιστεί με τα άρματα «Ευρωπαϊκός Νότος», «Μόνο με μάγια θα σωθούμε», «Βοήθεια μας ληστεύουν», «Όλη η πόλη Καρναβάλι» και ο «Τραγουδιστής Πρίγκιπας» από το καρναβάλι των μικρών. Ακόμη θα παρελάσουν το «Μουσικό Άρμα», το «Καλλιτεχνικό Άρμα», δύο σκαλωτά άρματα, τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών «Πειρατικό Καράβι», «Κάστρο», «Τρένο», «Μονομαχία» και «Μπάντα».

Μετά τα άρματα θα ακολουθήσουν τα 30.000 μέλη των 125 πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού». Οι φετινές καρναβαλικές τους δημιουργίες, αλλά και οι στολές τους άντλησαν έμπνευση κυρίως από την οικονομική κρίση, προσεγγίζοντας με χιουμοριστικό, αλλά και καυστικό τρόπο, τα όσα συμβαίνουν σήμερα. Ταυτόχρονα, με το κέφι τους και τον αυθορμητισμό τους, αναμένεται να παρασύρουν σε καρναβαλικούς ρυθμούς τους θεατές της παρέλασης.

Η παρέλαση θα ολοκληρωθεί με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, που αναμένεται να ρίξουν στους θεατές μεγάλες ποσότητες σοκολάτας, τηρώντας έτσι το παραδοσιακό έθιμο.

Στις 9.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στο μόλο της Αγίου Νικολάου η τελετή λήξης, η οποία περιλαμβάνει ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό θέαμα. Στην συνέχεια, θα παραδοθεί στην πυρά ο βασιλιάς καρνάβαλος, ενώ τα πυροτεχνήματα αναμένεται να δώσουν λάμψη στην τελευταία καρναβαλική νύχτα, φωτίζοντας τον πατραϊκό ουρανό.

newpost.gr