Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με μέτρα «δια χειρός» τρόικας, ετοιμάζεται μέσα στο Σαββατοκύριακο, με στόχο να εξασφαλιστούν τα περίπου 67 δισ. ευρώ που χρειάζεται η Ελλάδα για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για το 2012.
Με δεδομένες τις αστοχίες του μνημονίου οι ελεγκτές από την Ε.Ε. το ΔΝΤ και την ΕΚΤ σχεδιάζουν με την συμμετοχή των στελεχών του υπουργείου οικονομικών το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο στο οποίο θα περιληφθούν και τα νέα δεδομένα.
Οι αναθεωρήσεις των στόχων για το έλλειμμα, το χρέος, αλλά και την ύφεση της ελληνικής οικονομίας τις οποίες επισημοποίησαν οι εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπουν ότι το έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ θα φτάσει φέτος στο 9,5% αντί του 7,5% που προέβλεπε το αναθεωρημένο μνημόνιο του Φεβρουαρίου και χρέος στο 157,7% από 153% που προέβλεπε στις αρχικές εκτιμήσεις του μνημονίου ενώ η ύφεση αναμένεται πλέον να φτάσει στο 3,5% από 3% που προβλέπονταν αρχικά.
Ο αρχικός στόχος του ελλείμματος έχει εγκαταλειφθεί δεδομένου ότι ένα τέτοιο πακέτο μέτρων θα βύθιζε την ελληνική οικονομία σε ακόμη πιο βαθιά ύφεση.
Οι αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν μετά τις αναθεωρήσεις συζητήθηκαν γενικά στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που είχε χθες ο υπουργός οικονομικών με τους συνεργάτες του και μέλη των τεχνικών κλιμακίων και στη συνέχεια με την ηγεσία των ελεγκτών που τον επισκέφθηκε αργά το απόγευμα.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο και έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα πρέπει να παρουσιαστεί στην τρόικα ολοκληρωμένο το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο

Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook