Στις 20:00 το βράδυ της Κυριακής άρχισε η σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας.

Στο υπουργείο Οικονομικών, όπου διεξάγεται η σύσκεψη, θα μεταβούν ο ένας μετά τον άλλο σειρά υπουργών προκειμένου να ενημερώσουν για τους δικούς τους τομείς.

Αυτήν την ώρα, στη συνάντηση συμμετέχει ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης. Θα ακολουθήσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκης.

Της σύσκεψης με την τρόικα, προηγήθηκε μίνι υπουργικό συμβούλιο που έλαβε χώρα στο υπουργείο Οικονομικών.

Στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών βρέθηκαν διαδοχικά οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Υγείας \’Αδωνις Γεωργιάδης και Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Οι υπουργοί ενημέρωσαν το οικονομικό επιτελείο για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στους τομείς τους, προκειμένου να συνταχθεί ένα προσχέδιο, βάσει του οποίου θα γίνει η σημερινή συζήτηση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Από την προσεχή Τρίτη, οι επικεφαλής της τρόικας θα αρχίσουν να μεταβαίνουν στα γραφεία των προαναφερθέντων υπουργών.

Κυβερνητικοί παράγοντες χαρακτηρίζουν «δύσκολες» τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με την τρόικα και ευελπιστούν σε μία «κατ\’ αρχήν συμφωνία», βάσει της οποίας θα υπάρξει πολιτική απόφαση στο Eurogroup της 10ης Μαρτίου για την έγκριση της δόσης. Εν συνεχεία, η δόση αναμένεται να εκταμιεύεται τμηματικά, ανάλογα με την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook