Ξεδιπλώνοντας τη διπλωματική γραμμή της Μόσχας απέναντι στη Δύση σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ο ρώσος πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε την Κυριακή ότι η χώρα του θέλει να έχει μια σταθερή σχέση με την Ουκρανία, όχι όμως υπό την προσωρινή κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας ως μόνο νόμιμο ηγέτη της χώρας τον έκπτωτο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, o ρώσος πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Μόσχα επιθυμεί μια δυνατή και σταθερή Ουκρανία, έναν εταίρο που δεν είναι απρόβλεπτος, αλλά με ακμάζουσα οικονομία.

Η Ρωσία, σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, είναι έτοιμη να αναπτύξει σχέσεις με την Ουκρανία, αλλά όχι με εκείνους που πήραν την εξουσία στα χέρια τους, μέσα από αιματοχυσία.

Σε αυτό το πνεύμα, ο ρώσος πρωθυπουργός σημείωσε ότι αν και πρακτικά δεν υφίσταται εξουσία του Γιανουκόβιτς -καθώς έχει καθαιρεθεί-, ωστόσο τόνισε ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ουκρανίας είναι ο νόμιμος ηγέτης της χώρας.

Νωρίτερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπεραμύνθηκε των ενεργειών στο μέτωπο της Κριμαίας, λέγοντας ότι οι Ρώσοι και ρωσόφωνοι πολίτες αντιμετώπιζαν μία «αμείωτη» απειλή από τους υπερεθνικιστές.

Δεδομένης της «εξαιρετικής κατάστασης», οι ρωσικές ενέργειες ήταν «απολύτως αρμόζουσες», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος.

tovima.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook