Βροχές και καταιγίδες αλλά και ισχυροί άνεμοι επικρατούν σε ολόκληρη τη χώρα, συνθήκες που «χάλασαν» τα Κούλουμα σε μικρούς και μεγάλους.

Σύμφωνα με τη νέα πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με φαινόμενα έντονα κατά τόπους ενώ θα πέσουν και χιόνια στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Χαλκιδική και την ανατολική Μακεδονία, όπου πιθανώς κατά τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι αργά το βράδυ θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Βελτίωση από το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Αντιστοίχως αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι πιθανώς κατά τόπους έντονα κυρίως στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, σταδιακά θα εξασθενήσουν και από το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια.

Στα νησιά αναμένονται τοπικές βροχές και βαθμιαία από τα δυτικά καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι πιθανώς κατά τόπους έντονα, από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι ιδιαίτερα ισχυροί και κατά τόπους θα ξεπεράσουν και τα 8 μποφόρ.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook